2011-10-22

Lite metabloggande


Åter dags för ett par funderingar om bloggen…

Den första är ganska teknisk: Traditionellt mäter man öl, i alla fall i Sverige och på kontinenten, i enheten hl (= hektoliter = 100 liter). Det är å andra sidan det enda stället jag sett att måttet används, så jag som inte jobbar heltid i branschen har lite svårt att intuitivt känna hur stora volymer det är i den enheten. 

Jag har konsekvent valt att översätta det till vanliga liter när jag skrivit om tankstorlekar, årskapacitet eller vad det nu kan vara.

Håller ni med?

Den andra handlar mer om strukturen på de recensioner som bildar grunden för bloggen. Jag pratade en del om det här med ölboss Bobo på De Klomp innan dagens provning. Han tyckte att mina beskrivande delar av recensionerna blivit allt mer statiska och förutsägbara. Och därmed lite mindre intressanta att läsa.

Vi kom snabbt fram till att det kunde bero på att jag under en tid markerat vissa nyckelord i texten med fetstil. Jag började med det i hopp att recensionen skulle bli mer snabblästa. Men jag håller nog med om att det gjort recensionerna tråkigare. Så jag provar nu att sluta med fetstilen och ser om det går över.

Jag har ju trots allt skrivit 860 recensioner här. Det är klart att det smyger in slentrian, stress och skrivkramp då och då under den här tiden, men jag försöker verkligen tänka på det.

Vi får se hur det går.

1 kommentar:

  1. Jag tror det är vanligast att vi inom branschen anger det i vanliga liter, iaf inom försäljning. Supply chain tror jag använder Hl mer än vad vi inom försäljning gör men även där tror jag att vanliga liter är standardmåttet.

    SvaraRadera