2011-06-21

S:t Eriks Wit - 33 beers-versionenMinns ni ölrecensionhäftet 33 Bottles of Beer som skulle göra livet lättare för ölfestivalsbesökare?

Knappt jag heller. Men när jag städade vid scannern häromveckan hittade jag de häften jag köpte för ett drygt år sedan (länk).  Så på Allt Om Öl Festivalen provade jag det lite lätt under eftermiddagen.

Den första ölen som testades blev S:t Eriks Wit, en witbier på 5 % som Jessica Heidrich tagit fram som en sommaröl för distributören Galatea.

Det hade inte varit en Jessica-öl om det inte hade ingått mer humle än vad som är traditionellt. Och mycket riktigt: Här har Sorachi Ace använts.

Större bild finns om den beklickas.

Det skissade betyget blir alltså 4, en trevlig witbier med bra blandning av nyskapande och traditioner.

33 Beers då? Jodå, den verkar fungera. Men jag insåg att man behöver lite mer träning på smakhjulet för att det ska gå riktigt smidigt.

2 kommentarer:

  1. Hallå Herr Bark

    Är en amatör-ölare som under ett år ungefär har följt din blogg med stort intresse. Befinner mig just nu i USA och har druckit den godaste ölen jag någonsin har gett mig på, tänkte därför kolla med dig om du någon gång provat Stone IPA? Jag tänkte ge lite tillbaka för att du skriver en så bra blogg, och om du inte har provat denna öl så plockar jag en med mig hem till dig. Den kostar ju bara en spottstyver här borta (10 kr)

    MVH/Henke

    SvaraRadera
  2. @Henrik: Jag har gått igenom mina recensioner och kollat, men det verkar som om jag missat Stone IPA. En flaska skulle mycket tacksant tas emot.

    SvaraRadera