2011-06-03

San Miguel 0,0 % Limón

Dags för nästa alkoholfria öl ur Systembolagets sommarsortiment: En spansk burk med citronsmaksatt innehåll: San Miguel 0,0 % Limón från San Miguel Fabricas De Cervaza Y Maltas S.A.

 Vätskan är klar, mycket ljus och färgen kallt gul. Det höga skummet ör vitt och kompakt. Det sjunker sakta och lämnar lite skumrester på glaset.

Doften är dovt söt och domineras fullständigt av citroner, citronjuice och citronskal. Aningen kemiska toner av ojäst malt.

Smaken är söt-syrlig och citronsaftig. Det är väldigt lite som skijer den här smaken från vanligt danskt citronvand. Det skulle möjligen vara att den här sötman är lite mjukare och krämigare. Eftersmaken är söt-syrlig även den, men nu kommer jag mer att tänka på hemlagad saft på citroner, citronsyra och socker.

Kolsyran är medelstark, bubblorna läsk-likt friska. Vätskan är sötsliskigt kladdig. 

Det är inte alls otäckt, men det är heller inte mycket öl. Som läsk betraktat skulle jag nog ge den ett betyg kring 3,5. Fast jag ser inte riktigt poängen med det här. Om man vill ha en alkoholfri dryck, köp en god läsk i stället. Vill du ha en alkoholfri öl, köp något som smakar öl i stället. Exempelvis Brewdog Nanny State eller Störtebecker 1402 Frei-Bier.

Betyg: 2,325. Tillgänglighet: Systembolagets säsongsortiment sommar 2011. Pris: 9:90 för 330 ml (inklusive pant). Bäst före: 23-03-12.

3 kommentarer:

  1. Det vore intressant att få veta hur du sätter betyg? Är det någon skillnad på 2,325 och 2,324?

    SvaraRadera
  2. Jag sätter betygen efter Beer Advocates skala, vilket i stort sett är samma viktningar som BJCP använder. Eftersom det är viktningar av betyg 1-5 i halvsteg blir det sådär fåniga siffror ibland.

    SvaraRadera
  3. Jovisst är det vad jag kan se bättre än att köpa läsk. Dels är det ett festligare alternativ för den som kör bil till och från en fest eller inte vill dricka alkohol. Jag har också läst innehållsförteckningen och finner inga konstiga tillsatser om jag nu lyckades tyda den minimala texten rätt. Smakar gott gör den också samt en snygg burk att duka med.

    SvaraRadera