2011-06-30

Spendrups/Brutal Brewing Pistonhead Cruisin' Lager

Spendrups under-varumärke Brutal Brewing har nu kommit fram till sin fjärde femte öl om jag räknar rätt, sommarölen Pistonhead Cruisin' Lager, en amerikansk helmaltslager på 4,7 %.

Färgen är ljust guld, det fasta vita skummet är två fingrar högt med en fin krater. Det sjunker sakta och lämnar lite skumrester på glaset.

Doften är söt med lite citrus-humle. Jag kommer att tänka på såväl apelsinmarmelad som citronsyra. Lite svag beska i bakgrunden.

Smaken är lite bittersöt och rätt så ren. Aningar av citrus-humle. Citronsyra/äppelsyra. Aningar av söt vetedeg. Eftersmaken är aningen oren med toner av alkohol, vört, citrongodis och aningar av lösningsmedel. Men det är på väldigt låga nivåer.

Kolsyran är mild till medelstark. De friska bubblorna är medelstora och vätskan är medelmjuk.

Inte så pjåligt för att vara en billig lager. Hyfsat ren och frisk.

Betyg: 3,48. Tillgänglighet: Systembolagets säsongssortiment sommaren 2011 (lagerstatus). Pris: 9:90 för 330 ml. Bäst före: 16 MAJ 12.

6 kommentarer:

 1. Tycker också att den är väldigt bra för sin prisklass. Men det är väl femte ölet från Brutal Brewing? Det har ju kommit tre Pistonheadöl och så Cheap Thrills.

  SvaraRadera
 2. @Johan: Det stämmer: Cheap Thrils, Low Ridin' Lager, Chimneysweeper och Hot Roddin' Lager. Jag missade nog Cheap Thrills.

  SvaraRadera
 3. Sven-David Svensson3 juli 2011 kl. 21:36

  Burkens design gör att jag får avsmak för detta öl. Har inte Spendrups omdömme och fantasi?

  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 4. Vilken tycker Sven-David är en snygg
  33cl ölburk?

  SvaraRadera
 5. EN länk som handlar om motivet på burken. http://en.wikipedia.org/wiki/Skull_art

  SvaraRadera