2012-09-01

Jensen Jägaröl

Det får bli en öl som legat ett tag i skafferiet efter sommarens e-beställning av lokala varor: Jägaröl från någonting som heter Jensen. Det finns en länk på etiketten till www.jägaröl.se men den ger inte speciellt mycket information.

Etiketten berättar också att den är bryggd av Grebbestads Bryggeri, så jag skickade ett mail dit. Jag fick en annan mailadress dit jag skickade mina frågor.

Månaderna gick, men inga svar. Och när jag idag tittade på flaskan insåg jag att den idag passerat bäst-före-datumet. Så nu ger jag upp och registrerar den under bryggeriet.

I vilket fall är det en ljus eurolager på 5 %.

Vätskan är klar och gul (5 EBC). Fingertjockt vitt kompakt hållbart skum. Lite skumrester på glaset.

Doften är söt och maltig  med aningar av honung. Aningar av öljäst och alkohol. Lite anonym beska i bakgrunden. Påminner om vilken svensk försäljnigs-topp 10-lager som helst.

Smaken är söt med en passerande beska. Franskbröd och vetedeg. Lite orena jordiga toner i bakgrunden får mig att tänka på tyska bryggeri-pubar. Medelstor kropp. Eftersmaken är söt med lite vört och lätt beska. Blöt papp i slutet.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna mjuka. Vätskan är medelmjuk.

Som vilken budgetlager som helst. Med reservation för åldern, då. Söt.

Betyg: 2,93. Tillgänglighet: Systembolagets lokala sortiment, går att e-beställa. Pris: 18:00 för 500 ml. Bäst före: 8 12.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar