2012-09-14

Amager / Port Brewing Wookiee IPA

Så, en närmast ny öl. Jag gör allt för att överraska. Wookiee IPA är ett samarbete mellan Amager Brygghus (där den är bryggd) och Port Brewing. Det är en amerikansk västkust-IPA på 7,2 %.

The colour is … öh fel språk.

Färgen är gul med bara en aning rött (6 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är vitt, det sjunker långsamt och lämnar tjocka skumrester på glaset.

Doften är humlig med en närmast aggressiv beska. Gröna bär, blommor, citroner, grapefrukt och spannmål. Den är torr med lite bröd och aningar av alkohol.

Smaken är torr och besk. Den är totalt humle-centrerad. Grapefrukt, apelsinskal, gröna bananer, omogna bär och en aning köttbuljong. Kroppen är rätt lätt. Eftersmaken är torr och besk den med. Gröna toner, balanserande ren sötma. En aning grädde i slutet.

Kolsyran är medelstark, massor av små kortlivade bubblor. Vätskan är oväntat lätt.

En oväntat lätt och ljus AIPA. Frisk och ren, men kanske inte den komplexaste i stilen jag druckit.

Betyg: 3,55. Tillgänglighet: Systembolagets exklusiva nyheter september 2011 (lagerstatus). Pris: 47:90 för 500 ml. Bäst före: 08.2013 (batch 480).

3 kommentarer:

 1. Jag börjar lära mig att fotografera silvriga etiketter.

  SvaraRadera
 2. Tack för en bra blogg, jag läser dina inlägg med stor glädje! Har en fråga, betygen. Vad är högsta betyg och vad är lägsta?

  mvh
  Ola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet. Betygen går i från 1 till 5. Du kan läsa mer om betygen här.

   Mitt högsta betyg någonsin är 4,97 (Drie Fonteinen Oude Geuze), mitt lägsta 1,28 (Rebel Originál Premium).

   Radera