2012-09-20

FrEQuency No Sleep In October

No Sleep In October (400hz-3.5kHz) är en öl från FrEQuency Drinks som bryggts hos Nils Oscar. Det är en Oktoberfest-öl på 5 % som bryggts med rejäla mängder münchener- och karamellmalt.

Färgen är röd-bärnsten-brun (35 EBC), vätskan klar. Det fingertjocka skummet sjunker rätt fort ner till ett tunt lock utan att lämna några rester på glaset.

Doften är maltig och söt. Toner av nybrutna kvistar och maskrosor. Kakor/kex och en torr något dammig ton (gammalt bröd?). Aningar av nötter, mossa och smör.

Smaken är nötig med underliga bismaker av plastfärg, ruttnande trä och mossa. Låg sötma, blommiga-träiga toner och en beska som är låg till mediumstark. Medelstor kropp. Eftersmaken har en tydlig alkoholton, karamellmalt, trä och en lätt men samtidigt tung sötma. Mossa i slutet.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna friska. Vätskan är något torr.

Undrar om den verkligen är tänkt att smaka såhär? Jag är tveksam. Den känns inte uppenbart skadad heller.

Betyg: 1,93. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment hösten 2012 (lagerstatus). Pris: 19:80 för 330 ml. Bäst före: 13-1.

2 kommentarer:

  1. Intressant. När jag testade den på SB-provningen så hade jag väldigt svårt att ringa in smaken. Jag satt med den länge och testade för att slutligen bestämma mig för en omprovning, det var något som inte stämde. Provade den i onsdags kväll och hade återigen svårt att hitta rätt, lutade åt felsmaker men tyckte inte det stämde. Svamp? Aska? Och nu kom du med svaret - mossa är associationen som jag letade efter. Mitt i prick. Och nej, det kan ju inte vara meningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kommer, om tid och timing finns, att försöka hitta en ny flaska och prova igen.

      Radera