2012-09-01

Stallhagen President Pils

Som jag kanske nämnt fanns det ett par intressantare öl än de vanliga lådorna med lager att handla i taxfree-shoppen på Birka Paradise. Båda var från Stallhagens Bryggeri på Åland. Den ena, en tysk pilsener på 5,5 %, heter President Pils, den är bryggd på ekologiska ingredienser.

Färgen är gul med en aning guld (7 EBC), vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är vitt, det sjunker snabbt ner till ett tjockt lock och lämnar mycket rester på glaset.

Doften är ren med lite maltsötma och en försiktig beska. Lite grönsakstoner stör.

Smaken har närmast övertydliga toner av kokta grönsaker och kål. Aningar av vitpeppar och plåster. Lite maltsötma Medelstor kropp. Eftersmaken har en lätt torr beska och än mer av kokt majs och gröna ärtor på burk. Slutet är torrt.

Kolsyran är medelstark, de många bubblorna små. Medelmjuk vätska.

Hade det inte varit för grönsaksmakerna hade det här nog varit en lite försiktig men god tysk pilsener. Men nu är det inte det.

Betyg: 2,4. Tillgänglighet: Köpt på Ålandsbåt. Pris: 15:00 för 330 ml (osäker uppgift). Bäst före: Det finns ett inpräglat datum på bak-etiketten, men det är väldigt svårläst. Jag tror det står 121021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar