2012-09-17

Ska Decadent IIPA - igen


Ingen recension i kväll. I stället drack jag en öl jag recenserade redan i juni 2011 (länk): Decadent Imperial IPA från Ska Brewing.

Den var, enligt mången ölbloggare, redan när den kom i augusti gammal och trött.

Själv tycker jag att den är finfint intensivt maltsöt, rejält besk och fruktig så det förslår. Kanske är inte ”fräsch” det första ordet jag kommer på, men väl…

Gott.

Bombern slank ner oroväckande fort.

3 kommentarer:

 1. Håller med dig helt. Jag hade inte tänkt köpa en när den släpptes på systemet för dom varierande betygen på ratebeer, men det blev en ändå. Och jag ångrar mig oerhört mycket att det inte blev fler, för gudars skymning vilken öl.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker också att den är riktigt fin! Skulle tro att mycket av det negativa man hört om den beror på att många har förväntat sig något annat.. Om det istället hade stått american strong ale på flaskan kanske omdömena hade varit positivare, trots samma innehåll?

  SvaraRadera
 3. Problemet ligger nog i att många förväntar sig en humlebomb när det står Imperial IPA på flaskan. Nu är det inte det man får och då blir folk besvikna.

  Det här kan ju ses som en del i debatten hur man ska betygsätta öl. Ska man dömma efter stil så får denna öl dåligt betyg. Men om man bedömer utifrån vad som är i glaset så blir betyget betydligt bättre.

  Personligen tyckte jag också det var en riktigt smarrig öl. Men de borde byta namn på den.

  SvaraRadera