2011-12-10

Sagan om de tre glasen


Det hela började i maj 2008. Jag hade hittat lite ölglas som jag ville ha hos webbutiken Barshopen.

Snål som jag är insåg jag ett av fraktalternativen var att hämta ut beställningen hos krogen Man in the Moon, och eftersom jag snart skulle till Stockholm så tyckte jag att det var ett smart sätt att spara pengar.

Sagt och gjort, jag beställde några glas och gick några dagar senare till krogen.

Där fanns det god öl. Som jag drack.

Sedan återvände jag till hotellet med tunnelbanan. Vilket hotell det nu var? Varför var jag alls i Stockholm?

Jaja, det viktiga i historien var att just den påsen som jag fått glasen i inte var kvar i min hand när jag kom fram.

Jag kollade med krogen och SL, men ingen hade sett till min påse med fina glas. Jag skyller nog på att jag drack för många goda öl.

Tiden gick, men jag har lite svårt att släppa mina gamla misslyckanden. Så när jag nu fått lite pengar av er läsare när ni handlade på Sejdelshoppen (tack tack!) så tänkte jag åter på den här incidenten.

Kunde jag ha någon dokumentation kvar om vilka glas som jag tappade bort? Om jag skulle försöka att beställa dem så att jag äntligen kan gå vidare med mitt liv?

Efter lite letande i arkivet hittade jag faktiskt ett mail där jag listat glasbeställningen. Till viss förvåning insåg jag att jag senare faktiskt åter fått tag i 2 av 3 glas: Samuel Adams lite speciella Boston Lager-glas (tack, Zoi och Galatea!) och det stilrena Fuller's London Pride-pintglaset (tack, Take!). Kvar var bara det mycket snygga och populära (det är ett av de mest stulna glasen på flera krogar jag pratat med) Anchor Beer-glaset.

I veckan hämtade jag ut paketet från Sejdelshoppen. Så nu har jag äntligen fått de glas jag en gång ville ha och beställde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar