2011-12-05

Notiser LXII


Är det inte humlebrist så är det maltproblem. Enligt Göteborgsposten har årets skörd stora problem med svampskador, vilket kan leda till höjda ölpriser i vår. Länk.

= = =

Ett projekt med namnet N Stor Stark försöker dra in pengar till sin kommande verksamhet, där stora tillväxtmöjligheter under vinst utlovas. Affärsvälden skrev om det här för några veckor sedan: Länk.

Personligen har jag svårt att se en ny spelare på marknaden växa på det här sättet, det känns inte som om de kan muta in någon ny mark på det sätt de hoppas.

Tack till Henrik för tipset.

= = =

Om du tycker att milk stout är för mainstream så har danska Gundestrup Mejeri & Bryghus Valle's Bock, där extra näring tillförts från ostbiprodukten vassle (valle är danska för vassle).  Normalt kan inte öljäst bryta ner laktos, men här har man använt någon annan slags jäst.

Nyheten från Foodculture, länk.

Vi väntar nu bara på att Mikkeller, To Øl. Evil Twin eller någon annan galenpanna brygger öl med grönmögelost som jästkälla.

Eller kanske inte.

Eller så har de redan gjort det.

= = =

Att Systembolaget har en ny VD med bakgrund från handeln börjar nu märkas. För några dagar sedan lanserades en tjänst med e-beställning av nyheterna i kvotgrupp T7, alltså vinkällarsläppen. I praktiken har det alltid varit så att släppens få flaskor delats upp mellan de tre butikerna och depåerna. Det är de sista som nu kommer att kunna beställas av oss ute på landet. Mer att läsa här.

Jag gillar detta, och hoppas att framtida Ingrid-incidenter™ ska kunna undvikas.

= = =

Fortfarande förkrossad att inte ha vunnit Beer Wars-DVDn? Humligheter ger en ny chans! Länk.

= = =

Minst två personer försökte i våras överleva enbart på (stark) öl och vatten under fastan, som vissa munkar lär ha gjort en gång i tiden. En av dem, J Wilson (blogg: Brewvana), har nu skrivit en bok om sina upplevelser: Diary Of A Part-Time Monk.

= = =

Brattanomyces, jästgruppen som ”mumsar i sig vilken sockerart som helst, men gör det oerhört långsamt” (Tomas Danko), som älskas av lambicbryggarana och skys av alla andra i branschen, har nu fått sitt genom kartlagt. Från BeerNews (länk).

1 kommentar:

  1. Och en till chans (eller två faktiskt) på Beer Wars ges här:
    http://portersteken.blogspot.com/2011/12/utlottning-beer-wars.html

    SvaraRadera