2011-12-13

Kval: Från BS till FS december 2011

Årets sista sortimentsnyhet från Systembolaget:

19 december flyttas den thailändska råfruktslagern Leo Beer från beställningssortimentet till det ordinarie, kvotgrupp T9. Det innebär att den inte normalt lagerhålls i någon butik men kan beställas styckvis till alla butiker. Galatea är distributör, 1508 artikelnumret. 

Redan den 30 november skedde samma sak för Estrella Damm Inedit, den spanska witbieren som passar fantastiskt till ett vitt spektra av maträtter. Om jag var lite ljummen inför den förra ölen är det här en riktigt bra nyhet, speciellt som en 750 ml-flaska bara kostar 55:00. Distributör Carlsberg Sverige. 1583 är artikelnumret.

3 kommentarer:

 1. Kan man gissa på att det är främst thairestauranger och liknande som får en öl som Leo att stiga in i T9 gruppen? Istället för att köpa direkt från importören alltså. Att privatpersoner köper den sortens öl i den kvantiteten känns föga troligt.

  I min mening skapar det en debatt om huruvida detta är rätt. På ett sätt får det ju öl som kan vara till större intresse för entusiasterna att flyttas åt sidan. Eller är systemet helt byggt på kvantitet över lag?

  SvaraRadera
 2. Johan/Blafa: Enbart kvalitet. Annars ses det inte med blida ögon när krigar med utskänkningstillstånd handlar från Systembolaget, det finns risk att svarta pengar är inblandade där.

  SvaraRadera
 3. Som jag har förstått det bygger övergång från BS till T9 helt och hållet på produktens omsättning.

  Inte ens inköpsprocessen för fasta och tillfälliga sortimentet bygger på högsta kvalitet ut vilken produkt som bäst matchar förfrågan.

  SvaraRadera