2008-05-31

Vad är det sämsta du druckit?


Jag brukar då och då prata med vanligt folk och komma in på det där med öl och att jag recenserar och så.

Det brukar oftast besvaras med frågan "Åh, så vilken är den godaste ölen?". Och svaret brukar väl bli väldigt svävande.

Den häftigaste ölupplevelsen är väl fortfarande den Gouden Carolus Noël från ett årslagrat fat som jag drack hos the Rover i Göteborg för många år sedan. Men det är oftast inte det svar som folk vill ha, ett öl som bara fanns på ett ställe i 30 liter för tre år sedan är ju inte direkt hjälpsamt när man står där på bolaget.

Så jag brukar mumla något om Jämtlands Hell, Shepherd Neame Spitfire och Paulaner Hefe Weizen. Och hoppas att det ger någon hjälp på vägen. Fast Hell finns ju inte på något Systembolag i Östergötland längre...

Nästa fråga (eller den näst vanligaste) jag brukar få är "Ooo, hur många öl har du druckit då?" varvid jag brukar svara "Tja, kanske 1500, men jag har recenserat dryga 900."

En fråga som också förekommer, mer än vad man kan tro är sedan "Vilka är de sämsta öl du druckit då?".

Det är ju lite enklare att svara på. "En äcklig mörk lager med honungsarom som kallades Svea Viking Mjöd som Carlsberg Sverige försökte kränga till turister!". Men den säljs inte längre.

Och egentligen har jag gett lägre betyg till såväl BrouCzech 2,8%, Harboe Pilsner som Saku Original. Speciellt den förstnämnda är riktigt obehaglig med vass kolsyra och smak av damm och kemikalier.

5 kommentarer:

 1. Ysta Färsköl, den infekterade versionen som säljs på Bolaget, är nog det äckligaste jag druckit.

  Det mest udda måste nog vara den tre år gamla Trafalgar 1805 jag drack förra helgen. Inget skum, ingen kolsyra, och en lätt syrlig smak. Lagringen har nog gjort sitt också. Kanske inte det godaste jag har druckit, men definitivt det mest udda.

  SvaraRadera
 2. Igår drack jag Red Stripe som faktiskt luktade kräk. Det var inget vidare måste jag säga. Brouczech 2,8 tycker jag dock är väl värd sitt pris - brukade faktiskt köpa den ganska ofta när jag bodde nära en Willys.

  SvaraRadera
 3. Det äckligaste jag druckit i ölväg måste fan va Nils OScar trippel. En "trippel" som innehöll en mängd avskyvärda smaker och dofter som simbassäng, fotogen tex. På den hela taget var ölen lite fruktansvärd.

  Vet faktiskt inte riktigt vad den mest udda ölen jag druckit är... Carolous Noel fanns på fat hos BelgoBaren i julas, den var mkt trevlig!
  Men den där Tralgar låter ju lite som Ysta Färsköl.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar alltid försöka hitta något gott i alla öl jag dricker. Även i lågprisöl och vattniga amerikaner kanske det kan finnas något positivt om man anstränger sig lite.
  Det finns dock en öl jag aldrig mer kommer att dricka: Svensk Starköl.
  Riktigt,riktigt vidrig.

  SvaraRadera
 5. Eftersom jag verkligen inte kan med den belgiska fruktjästen så skulle jag kunna rabbla de få belgiska ale's som jag testat, men då skulle säkert en del här få krupp och gå hårt åt mig :)

  Så jag får väl säga att en rumstempererad grön Harboe (brukar finnas på SB) är det äckligaste jag druckit.. vad jag kan minnas iaf.

  SvaraRadera