2008-05-02

Kopparbergs Zeunerts Ale

Zeunerts Ale från Kopparbergs Bryggerier. Ännu en nyhet från april som därmed är en del av sortimentet minst till april 2009. Det är en Pale Ale av engelsk typ på 4,8%

Färgen är djupt koppar-bärnsten, det två fingrar höga skummet är luftigt och beige. Minimala skumrester på glaset.

Doften är söt, maltig och lite bitter. Småkakor, knäckebröd, smör och bittra örter noterades.

Smaken har toner av fullkornsbröd, bitterhumle med lite metalliska inslag, lite rostad malt, smör och... Tja, det är väl ungefär det jag kan hitta. Eftersmaken har brödiga toner, lite jäst och alkohol samt en anonym bitterhet.

Kolsyran är rätt så stark (nästan skarp); bubblorna små. Vätskan är lite tunn.

Kort sagt: Det här är en enkel öl, nästan platt. Den känns närmast valhänt tillverkad. Betyg: 2,75 (jag har just beslutat att strunta i de amerikanska bokstavsbetygen).

4 kommentarer:

 1. Har inte druckit en fräsch flaska än...och tydligen var fatet de serverade på Vinordic mässan också dålig....

  SvaraRadera
 2. Fatet på vinordic var inte bara dåligt, det var tvärsurt. Men enligt monterpersonalen så var smaken komplex och fyllig. Puh!

  SvaraRadera
 3. Uscha. Jag satte mig ner i soffan efter ett tungt arbetspass och tog mig en Zeunerts Ale. Visst, tänkte jag, de gör ju hygglig lager. Följande fråga var om de kan göra ale?
  Icke. Jag drack halva, resten åkte i diskhon. Meningslös och ja.. platt. Saknar karaktär. Insåg att det enda den gav mig var promillen. Det är inte det en god öl handlar om.

  Tack för en lysande blogg! Kul med en ölnörd som går all out för sin passion! Keep it up.

  Petter

  SvaraRadera