2008-05-19

High Five! II

För två och en halv vecka sedan beställde jag en offert för privatimport av en låda Dugges High Five! (se mer här) .

I dag kom offerten. Den lyder på 41:90 per 500 ml flaska. 838:- för en kartong.

Visst. Bra öl. Och en del alkohol, 7,5%. Men... Det känns inte alls så självklart att jag verkligen beställer lådan till det priset.

Nu blev det svårt.

6 kommentarer:

 1. Med tanke på att den öl som finns på systemet från Dugges kostar ca 35 och att man kan förvänta sig att en kraftigare IPA är lite dyrare låter det inte så farligt. Sen blir det klart mycket pengar för en låda.

  SvaraRadera
 2. När jag skulle privatimportera en svensk öl som redan fanns med artikel nr på den lokala systembolagsbutiken närmast bryggeriet fick jag kostnaderna förklarade: Bussgods grundavgift 150kr per kolli och sen 50kr per kolli för leverans till butikens dörr. Allra sist när frakten var inräknad i priset så la systembolaget till en avgift på 19,5% för att behandla ärendet!

  SvaraRadera
 3. Jo... Det är många som ska ha del av kakan.

  SvaraRadera
 4. Borde det inte finnas någon i Norrköping (eller Linköping) som är sugen att dela med dig då?

  Jag tycker inte High Five'n var så god som jag mindes den, möjligen är denna batch lite annorlunda än hur den var för tex 2-3 månader sedan när jag drack den sist.

  SvaraRadera
 5. Den var redan i höstas mindre... elak än vad experimentet Provbryggd III (var det väl) var året innan. Men det är fortfarande en bra öl. Och ja, det finns de som är intresserade av några flaskor här och där.

  SvaraRadera
 6. Tycker inte att 41:- är så fasligt dyrt för en öl. Jämför man med Nögne Ö:s India Pale Ale så ligger den på 50:- per flaska. Iof behöver du bara beställa 12 flaskor så det blir snäppet billigare än Dugges totalt sett.

  När jag åker över till Köpenhamn och köper ex Mikkeller för 39-69 danska kronor flaskan (runt 48-85 svenska) så brukar jag alltid tänka på vad jag skulle få betala för en liknande öl på krogen.

  Det dyraste jag köpt i ölväg på krogen är Double Bastard på Oliver Twist förra veckan och den gick loss på 220:-. Delade den med en kompis så det blev inte så farligt men lite surt när jag köpte en flaska förra året i New York för ca 8 dollar. I jämförelse så blir en flaska för 20-80 spänn rätt billig;-)

  /Markus

  SvaraRadera