2008-05-03

Brooklyn Local 1

En belgisk stark ljus ale från New York? Japp, Local 1 från Brooklyn Brewery. När jag först hörde dess namn hoppades jag att det skulle vara en robust amerikansk gammaldags lager eller ale, men när jag hörde att den skulle vara i Belgisk stil så blev jag faktiskt aingen besviken. Har väl haft ett par flaskor i skafferiet i mer än ett halvår, men i kväll var det så dags.

Färgen är orange-gul, vätskan är lätt grumlig. Det jättestora skummet är gulaktig, luftigt och lämnar en hel del rester på glaset.

Doften är fruktigt söt. Jäst, exotisk frukter, torr humle, grädde och alkohol.

Smaken är fruktig med lite jäst, exotiska frukter, alkoholvärme och färska örtkryddor. Söta frukter, främst ananas. Eftersmaken är medellång med inslag av jäst, frukt och örter.

Kolsyran är stark och frisk; små bubblor. Vätskan är mjuk.

Jag vet inte riktigt... Jag tror att jag skulle ha svårt att skilja den här från den gröna (=ofiltrerade) Duvel. Betyg: 3,85.

2 kommentarer: