2008-05-29

Ocean Bryggeriet India Pale Ale

Så var det åter dags för Bishops Arms Linköping. Ännu ingen uteservering, det kanske inte blir någon i år? Inte det viktigaste, men i alla fall.

De hade flyttat om lite bland kranarna, och räknar jag rätt var de två "gästkranarna" numera sex. I dem fanns (om jag minns rätt) Bishops Arms House Ale, Newcastle Brown, Ocean IPA, Ocean Pilsner, Hantverksbryggeriet Bödeln och en som jag aningen glömt eller som var tom.

Jag har flera gånger tidigare varit nära att dricka Ocean Bryggeriets (ja, de särskriver själva konsekvent sitt namn) öl, men alltid snubblat på målsnöret. Så när jag kom in och såg vad som fanns var kvällens val helt klara.

Jag började med deras engelska India Pale Ale, en dryck på 5,6% som humlats med Challenger, Fuggles, East Kent Goldings och Cascade.

Vätskan är klar; färgen brun-orange. Det två fingrar höga skummet är gulaktigt och luftigt.

Doften är full av aromhumle med sur-bittra toner. Lite citrus och sötma. I stort sett så jag tycker att en IPA ska dofta.

Den första smaken är bitter och humlearomatisk. Sedan kommer söta toner av kakor och kex. Eftersmaken är mjuk och behaglig med lite toner av honungsmelon och bröd.

Kolsyran är mild-medium, bubblorna mjuka. Vätskan är lätt krämig.

En trevlig IPA. Aningen mer bitterhet i eftersmaken hade fulländat den. Betyg: 3,9.

2 kommentarer:

  1. Ooof.. Hantverksbryggeriet har jag aldrig stött på någon gång. Den hade jag gärna provat. Får en känsla av att deras brygder sällan tar sig till västsverige?

    SvaraRadera
  2. Kan jag mycket väl tänka mig.

    Deras Bödeln har funnits ett par gånger på BA både i Norrköping och Linköping, liksom vid något enstaka tillfälle Sotarn.

    SvaraRadera