2008-05-29

Ocean Bryggeriet Pilsner

Jag hade faktiskt trott att Ocean Bryggeriet skulle bli ännu ett Göteborgsbryggeri som fokuserade på engelska ale, men så fanns plötsligt deras Pilsner hos Bishops Arms. Med humlesorterna Northern Brewer och Tetnanger skulle man väl lite fritt kalla den för en "engelsk pilsner" men smaken säger mig att de försöker göra en från tysk dito.

Färgen är klargul; det fingertjocka skummet är kompakt och vitt.

Doften är frisk med lite bittra toner och antydningar till vitt bröd. Mycket ren doft.

Smaken är fruktig och bitter. Mitt intryck: Ren, frisk och okomplicerad. Lite aprikos och citron. Eftersmaken är humlearomatisk och bitter.

Kolsyran är stark, små friska bubblor. Vätskan är behagligt mjuk.

En välgjord tysk pilsener från ett göteborgskt mikrobryggeri? Inte vad jag väntat mig! Betyg: 3,9.

5 kommentarer:

 1. testade faktiskt samma öl på flaska i fredags här i gbg. inte så tokigt, ganska bra humlebett, men jag tyckte att den var lite för syrligt citrusaktig på något vis. testade också deras ale samma kväll, flaska, och den var bättre, inte alls dum. åt det brittiska hållet, om jag minns rätt.

  SvaraRadera
 2. tillägg: såg precis din ipa-rec. jag drack givetvis denna; har ocean gjort någon mer ale?

  SvaraRadera
 3. "Jag hade faktiskt trott att Ocean Bryggeriet skulle bli ännu ett gteborgsbryggeri som fokuserade på engleska ale, men så fanns plötsligt deras Pilsner i kranen. Med humlesorterna Northern Brewer och Tetnanger skulel"

  Problemet med att uppdatera en ölblogg fler gånger än en på en kväll?

  //JJ

  SvaraRadera
 4. Anonym: Beror väl på vad man vill referera till som ale. Jag har själv smakat deras bitter från kran, den var väl sådär får jag väl säga. Vet även att de har minst en portervariant och några till.

  Kul att de gör en riktigt humlig pilsner, det görs det inte alltför många av från svenska micros numera.

  Ocean IPA gillade jag. Påminde en del om ölands ölen!

  SvaraRadera
 5. Johan: Så sant, så sant. Ska snygga till det där nu.

  SvaraRadera