2008-05-15

Månens Pale Ale

Det är alltid kul och spännande när en krog är med och tar fram en egen öl. Man in the Moon har gjort det tillsammans med Sigtuna Brygghus, resultatet är en amerikansk pale ale där man under koket tillsatt lite grapefruktskal. De kallar den Månens Pale Ale. Styrkan ligger på 5%, räknar jag rätt har jag druckit av batch #2.

Vätskan är klar, färgen är koppar-guld. Det två fingrar höga skummet är benvitt.

Smör är det första jag tänker på när det gäller doften. Det finns viss bitterhet och sötma. Jag associerar till yoghurt och vetemjöl. Lukten är relativt svag.

Smaken är fruktig och lite jästig. Bitterheten är syrlig/metallisk och det är gott om aromhumle, kanske är smaken rentav lite tung? Eftersmaken har en fin bitterhet men också jäst och aprikossylt i eftersmaken samt toner av citron. Lång och maltig.

Kolsyran är kraftig, vätskan är torr, nästan sträv.

Som sagt, ett kul och spännande initiativ. Det känns på något sätt som om receptet inte är helt och slutgiltigt finslipat än. Betyg: 3.

2 kommentarer:

  1. Är det han snubben från ölfrämjandets forum som gjort denna ihop med Sigtuna? Han som efterfrågade någon att göra "sitt eget restaurangöl" ihop med?

    SvaraRadera
  2. Den här verkar ha planerats redan i höstas, och första batchen gjordes i början av mars så jag gissar att så inte är fallet.

    SvaraRadera