2008-05-07

Contreras Mars Especial

En majnyhet till: Mars Especial från Belgiska Brouwerij Contreras, ett bryggeri som ska ha något slags spansk anknytning som jag inte ids ta reda på just nu. Det är en belgisk pale ale på 6,5%.

Vätskan är grumlig, färgen orange-guld. Det guldfärgade jättehöga skummet är luftigt, det sjunker efter ett tag ner till ett tjockt lock över ölet, lämnandes en del rester på glaset.

Doften är kraftigt jästig med lite syrliga veteölstoner. Jag noterar ananas, äppelkart och gröna bananer sam en metallisk lätt bitterhet och lite alkohol.

Smaken är jästig med tydliga syrliga veteölssmaker. Mogna exotiska frukter. Lite torra bittra toner i eftersmaken (äpplen, omogen persika). Lite deg och gräddkola i slutet.

Kolsyran är oväntat lätt, liksom vätskan som nästan är blaskig. Kolsyran är frisk och uppiggande med massor av små bubblor. Vätsnan är mjuk och behaglig med lite saft-känsla. (provad senare med flaska som inte stått öppen en stund)

En belgisk ljus pale ale som bara är aningen roligare än "medelmåttig". Betyg: 3,6 3,7. Hade det inte varit för att det här var den första öl i år som jag druckit på balkongen i sommarvädret hade det kanske blivit någon tiondel lägre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar