2008-05-25

High Five! V


Igår var jag förbi min Systembolagsbutik med rätt mailutskrift (grymt grymt). Efter en stunds väntan på en ledig säljare fick jag byta mitt mail mot ett annat papper med streckkod på, vilken jag överlämnade till säljaren i kassan. Som efter lite strul med det-nya-kassasystemet tog betalt och fick mitt viktiga kvitto som jag ska spara.

Nu ska vi se hur lång tid det öltransport-relaterade i den här affären tar.

Hm, undrar om jag ska dra iväg ett mail till Brill Dugges och se när de får ordern?

7 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen din blogg. Något utöver det vanliga. Betygsättningen är exellent!!! Men Dugges, huvaligen. Öltillverkningen i Mölndal är inte någon höjdare. En massa lokala syltor tar naturligtvis in deras bärs, men ... De skall naturligtvis forts'ätta brygga för det har slunkit igenom någon, i synnerhet i början, bra öl. Nästa alla andra svenska är bättre - om man bortser från bryggerier utan andra ambitioner än att tjäna pengar på Arboga 7,2, Starköl, Spendrups o s v. Själv skall jag satsa norskt och färöiskt.
  /Thomas

  SvaraRadera
 2. Det var en intressant Thomas, själv tycker jag att Dugges gör Sveriges kanske godaste öl.

  SvaraRadera
 3. Visst jag kan pröva en gång till, jag är inte den som är ... Närkes Kulturbryggeri har ju anor från allra första början så de har verkligen hunnit utveckla smaken. Minns t ex en som hette Julitta någonting. En riktigt bra öl.

  /Thomas

  SvaraRadera
 4. Dugges öl har varit av variende kvalitet men t ex Bollox! och 1/2 Idjit tyckte jag var riktigt bra när jag drack dem senast iaf.

  SvaraRadera
 5. Avenyn ale på sommaren är ju helt underbar, och High five och Bollox är det hög klass på!

  Sen har de gjort Sveriges godaste folköl också: Brandmästare Andréns Törstsläckare!

  Nä, jag håller nog Dugges som Sveriges bästa bryggeri.

  SvaraRadera
 6. angående Dugges har jag lite olika åsikter. De första två ölen jag provade va inte kanonbra, kals sout samt bältesspännaren. Ganska tråkiga faktiskt.

  Sedan prövade jag Dugges 100, en porter som imponerade!
  Gillade även Avenyn ale. Detta trots att jag är infödd 08 =)

  Vad jag hört på avvägar är att Dugge haft smärre problem med infektion. Vilket kan vara problemet med vissa batchar som avviker från hur de igentligen skulle smakat, eller smakat tidigare.

  Sveriges bästa folköl tycker jag Ölands Gårdsbryggeri gör med deras bruksöl!!

  SvaraRadera
 7. Jag har själv haft stora problem med infekterad öl från Dugges (se blogginlägg från i vintras), men det var på flaska.

  SvaraRadera