2008-05-16

Ickeöl: Konsumentvarningar

Okej. Den här bloggen handlar om öl. Men nu ska jag bryta av det och varna er läsare för två riktigt dåliga produkter.

Antirekommendation: McAfee

Den första är McAfee Antivirus. Maken till uselt program. Om det fungerar mot virus? Ingen aning, jag kom aldrig så långt. Jag fick med en licens till datorn när jag köpte det, och förra gången jag installerade det så gjorde det ett antal av mina andra program oanvändbara; jag kunde inte kolla på ett stort antal websidor och datorn betedde sig allmänt underligt.

Så jag bytte det till Norton Corporate Antivirus som jag fått en licens av från ett gammalt jobb. Vilket fungerade perfekt ända tills det nu slutade att uppdateras, vilket det enligt avtalet skulle göra efter 10 år. Tiden går fort... Att få bort det krävde dock rätt mycket registrypillande.

Så i kväll försökte jag trots allt åter få in McAfee. Vilket inte gick alls: Först vägrade den att installerats eftersom jag hade Ad-Aware och SpyBot installerade. Och den ansåg inte att jag hade avinstallerat dem efter avinstallationen heller. Dessutom havererade nedladdningsprogrammet ett antal gånger.

Jag tycker att jag är en rätt lugn person, men i kväll har jag suttit framför datorn och varit förbannad.

Så på vänners rekommendation och goda erfarenheter från jobbet installerade jag nu NOD32.

Antirekommendation: Frendship Zaxos

Häromveckan sålde ICA Maxi Frendship Zaxos vit ost i olja och kryddor. Alltså tyska fetaostkopietärningar i kryddolja, perfekt till sallader och lättsinniga matvanor.

Trodde jag ja. Det visade sig mera kännas som sega bitar vitt bröd i liggandes i småhärsken olja.

Den såldes till nedsatt pris mot kupong. Det var den inte värd. Usch.

Så, nu ska jag dricka öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar