2008-05-14

Great Divide Titan IPA

Kvällen avslutades på Oliver Twist med en rejäl amerikansk IPA från Coloradobryggeriet Great Divide: Titan IPA.

Vätskan är lätt grumlig, färgen guld-orange. Det låga skummet är benvitt.

Den kraftiga doften innehåller syrliga fruktkarameller, bitter humle och citrusfrukter. Den är på samma gång tuff och lyxig.

Smaken är först hårt bitter som beblandar sig med sirap, aprikoser, balsamvinäger och aromatisk humle. Bröd och syrliga toner. Humlen är på något märkligt vis inte så jättedominant, och alkoholen märks inte alls. Eftersmaken innehåller toner av grädde och vaniljstång.

Kolsyran är medel, stora bubblor. Vätskan är krämig, nästan lite oljig i munnen. En förbluffande balanserad, kraftig och ändå lättdrucken amerikansk IPA. Det blir inte så mycket bättre än så här.

Betyg: 4,4.

2 kommentarer:

  1. Drack en på The Rover i Göteborg i lördags och kan inte annat än att instämma! Dock kanske jag var lite bedövad av att ha druckigt en Flying Dog Double Dog precis innan så riktigt så högt som du beskriver smällde den nog inte för mig. Får helt enkelt ha den som en inledande öl någon gång så tror jag den konkurrerar lite bättre.

    SvaraRadera
  2. Det tror jag med peto.

    Det här är kanske den bästa amerikanska IPA jag druckit. Otroligt fin balans men ändå ganska tuff beska med allt det härliga

    SvaraRadera