2008-05-25

Ölprovning på Mitropa


Nu har jag haft ett litet gnagande dåligt samvete i en vecka för att inte ha skrivit något om Svenska Ölfrämjandets Östgötaavdelnings träff på restaurang Mitropa i Norrköping.

Kom dit någon minut efter utsatt tid och möttes utanför av ölleverantören Stefan kånkandes tre backar av någonting. I stort sett alla anmälda (21 tror jag) var redan där, de flesta med ett glas Bernard och stämningen var i topp. Jag anslöt både till stämning och dryck!

Vis av tidigare erfarenheter tog man nu information och planering innan ölprovandet. Tjäder tog till orda: De till förra provningen i vintras utlovade ölen från Sverige och Danmark hade inte dykt upp den här gången heller. Och antalet anmälda till en bryggeriresa mot Oppigårds var uppe i 0. Så vi kom väl fram till att lägga ner båda de projekten.

Framtida aktiviteter diskuterades. Jag tror att det konkretaste var att vi skulle ses igen på Mitropa under senhösten. Då med fokus på svenskt och danska ofiltrerat öl på fat (Mitropa skulle få fler fatpumpar under tiden). Ölfestivalen i Nacka nämndes också, kanske även den i Söderbärke? Mitt minne är grumligt.

Jag initierade en liten handuppräckning och som jag misstänkte av det hittills mycket Europeiska urvalet så hade den amerikanska ölrevolutionen gått många helt förbi. Jag lovade att tillsammans med Stefan hitta fram någon Amerikansk Humlebomb™ till nästa träff. Det är troligen inte öl för alla, men att det var något som varje ölintresserad person skulle ha provat någon gång. Tycker jag i alla fall.

Dags för öl! Jag redan skrivit om dem så ni får bara lite länkar:
Och så fanns det åter Ofiltrerad Bernard för de som inte druckit den tidigare.

Plötsligt var det matdags. Grillspett (något slags marinerat fläskkött och prinskorv), potatis, en mycket god ljus sås med lök och pilsner samt sallad. Här uppstod ett problem: Ingen hade upplyst om att det var räknat med ett spett per person, så några hade tagit fler och de som kom sist blev utan. Trist på alla sätt.

Så vidtog barhängade och mängder av trevligt småprat. Jag hade beslutat mig för att vara ute i mycket god tid till tåget tillbaka, så jag gick väl varken först eller sist.

Kort sagt ett riktigt trevligt arrangemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar