2008-05-08

Nytt på Systembolaget (inte drycker)

Systembolaget har ändrat/uppdaterat sina tjänster en aning i början av maj, det har jag nog inte berättat om.

Systembolaget i mobilen

Det finns nu en miniversion av Systembolagets site som ska fungera bättre på mobila enheter: http://mobil.systembolaget.se/ har bara det nödvändigaste kvar: Sök butik och sök vara. Ett utmärkt tillskott (säger han som fortfarande har en Nokia 3510i).

Lokala varor

Har jag rapporterat om tidigare, men från och med maj ska små producenter (=bryggerier) få sälja sina beställningsvaror direkt hos den närmaste Systembolagsbutiken. Exakt hur det här kommer att gå till och fungera för oss kunder är fortfarande aningen oklart. En stor öppning för de små som har haft svårt att ta sig in i butikerna tidigare!

Ombuden tar hem allt

Du som handlar via Systembolagets nät av ombud kan nu välja ur hela det ordinarie sortimentet, inte bara den närmaste butikens sortiment. Detta eftersom distributionen kommer att ske från distributionscentralerna och inte från butikerna.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Vårt bolag Alko här i Finland har tagit in ett parti (531 st flaskor) Nørrebro Little Korkny Ale som måste reserveras.
  Priset för denna häxbrygd är 20,60 euro per flaska.
  Vad säger du om ett sådant pris?
  Jag redogör för min åsikt på vår blogg sopporna.blogspot.com.
  Han

  SvaraRadera
 2. Jag... vet inte. Hur stor flaska? Hur stark? Hur knepiga/exklusiva ingredienser? Hur mycket jobb är det inblandat? Det är mycket som spelar in i priset.

  SvaraRadera
 3. Den där sökfunktionen för mobilen låter användbar. Den ska jag använda när jag åker till Tyskland i augusti. Mest för att se hur prisvärt rött vin och sprit mm kan vara. Man lär ju inte springa på nån trevlig ale på Citti direkt..

  SvaraRadera
 4. JAg har köpt en del trevlig öl på Citti i Flensburg.

  SvaraRadera
 5. Många skulle nog ge 20 euro för en flaska champagne utan att tveka. Dock inte jag, å andra sidan skulle jag antagligen inte köpa en öl för den summan heller. Men om jag vinner på tipset imorgon så...

  SvaraRadera