2010-04-10

Ocean Ebbot Ale

Anledningen till att vi tog oss till Ölrepubliken i helgen var Ebbot Ale, den engelska strong ale på 5% som Oceanbryggeriet bryggt som en hyllning till Ebbot, sångaren i the Soundtrack of our Lives. Bra musik, få se om det även är bra öl?

Färgen är varmt brun (40 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är kompakt och det lämnar en hel del skumrester efter sig.

Doften är maltig med aningar av rökmalt och grapefruktiga humletoner. Torkade frukter, citrus och lite digistivekex. Friska trevliga humletoner. Det finns också en mycket försiktig syrlig aning. Det känns lite svårt att komma in i den här doften.

Smaken är trevligt humlad, den med. Jag noterar lite amerikanska toner som känns riktigt färska. Lite rostad malt; mörkt rågbröd. En närmast stout-lik syrlighet i eftersmaken, jordiga aningar och, mjuk beska och svaga aningar av syrlig frukt.

Kolsyran är medelstark; bubblorna små. Vätskan är lätt och torr.

En trevlig öl med en lite jordig aning av engelsk brown ale och en delikat humlemix. Trivia: Ebbot själv har inte varit inblandad i framtagandet av den här ölen, men han har godkänt att den fått hans namn och bild.

Betyg: 3,48. Tillgänglighet: Fat på krogen. Engångsbrygd? Pris: 68:00 för 500 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar