2010-04-09

Glöm inte BeerExpo!


I morgon är det BeerExpo i Linköping! Mer detaljer på deras hemsida... Det finns biljetter kvar vid dörren till båda tillfällena.

För mig själv har det blivit en ändring i programmet: Jag kommer under första passet att stå hos Wicked Wine och försöka sälja in deras produkter till en törstig publik. Under andra passet hade jag tänkt att flumma runt och dricka öl.

Kom gärna förbi och morsa om du ser mig!

11 kommentarer:

 1. Kanske är lite i sista minuten, men vet någon vad ett häfte med kuponger kostar? Eftersom dem bara tar kontant betalning är det ju trevligt om man ska komma med 20 eller 2000 kronor i fickan.

  SvaraRadera
 2. ursäkta mitt sviktande batteri i tangentbordet, "..trevligt att veta om man ska.."

  SvaraRadera
 3. @M af Nrpg: Jag vet inte, jag vet bara att det kommer att finnas kuponger för 5 till 20 kronor, osäker hur stora häftena kommer att vara.

  JAg vet just nu inte heller vad ölen kommer att kosta.

  Det är inte tänkt att man ska behöva köpa hur mycket som helst, det här är bara ett sätt att undvika kontanthantering ute i båsen och förenkla redovisningen.

  SvaraRadera
 4. En gissning utifrån en monter är att öl kommer att kosta någonstans i spannet 20-60 kr/smakprov. Kuponger kommer som jag förstår det att kunna köpas i princip i vilken valör som helst, uppdelat på 20 och 5-kronorskuponger. Bankomat finns också ett kvarter bort, så det går att anpassa efter ankomst.

  SvaraRadera
 5. Bra att vi alla får veta att du säljer dig till kapitalet och ej är en oberoende bloggare. Först Carlsberg och nu Wicked Wine.

  ///Sören Holmberg

  SvaraRadera
 6. Ja, det vore kanske en idé att du gjorde som Lisa Förare gör i sin blogg och skriva ut vem hon tar uppdrag från och hur de uppdragen ser ut. Det tycker jag är det mest ärliga.

  Fortsätt med det superba ölbloggandet!

  SvaraRadera
 7. To Sören and Christian.
  Why the hell should Magnus have to declare his personal or business activities to you or anyone else?
  If you Magnus are earning a bit of money for promoting beers at a beer show then bloody good luck to you! You're undoubtedly one of the country's most knowledgeable beer experts and have spent years consistently posting one than once a day to provide your readers with some fantastic information without any form of regular payment. So what if you go on a brewery trip organised by (horror of horrors) a brewery? Isn't that passionate beer writers want and need to do?
  It really pisses me off that a small group of narrow-minded individuals instantly accuse bloggers of selling out the moment they benefit in any way from the countless thousands of unpaid hours they invest constantly feeding their blog with quality information.
  If you honestly think after all this time Magnus is going to give higher ratings to Wicked Wine products just because he's promoting at their stand this weekend then you obviously shouldn't be reading his blog in the first place.
  Sorry for the rant, but these sorts of comments get me so.......
  BeerSweden Darren
  (Probably the biggest sell-out blogger of all time because I've got ads on my blog. Should I declare my weekly income on the site before you trust what I have to say?)

  SvaraRadera
 8. And just to clarify: I'm not assuming you are earning any money from being on the stand at BeerExpo. You might well be doing it for free or for some other arrangement. The point is I don't care - that's entirely your business.
  By the way....I hope you had a good show :)

  SvaraRadera
 9. För ert eventuella intresse: Det här var en nödsituation som uppstod i veckan på grund av sjukdom hos Wicked Wine. Jag ställde upp med argumentet "tja, varför inte" och en benhård övertygelse om att det var ett tillfälle att jobba för bättre ölkultur och ölkunskap.

  Och för de avundsjukt nyfikna: Jag har inte fått ett öre i kontanter för att ha stått i montern och jobbat i 5 timmar. Eventuellt får jag lite öl och reklamgrejer för besväret, men det var inget jag krävde.

  Så, Anonym och Christian: Vad har ni för att utveckla ölintresset i Sverige idag?

  SvaraRadera
 10. Ojdå, jag tror att vi klev på en öm tå för Darren, det verkar vara ett känsligt ämne det här.

  Vad är det för fel med att vara ärlig när det gäller vem man får uppdrag från och hur uppdragen ser ut?

  Jag har inte talat om att redovisa inkomster, det är inte intressant, det som är av intresse är om man har bindningar till företag vars produkter man utger sig för att recensera.

  Påhoppet på mig om vad jag har gjort för att utveckla ölintresset i Sverige är på en så låg nivå att jag tycker att vuxna män borde stå över sådant.

  Jag inser att det här ämnet tydligen var mycket mer känsligt än vad jag trodde.

  (Och ni kan ta det lugnt, jag jobbar inte på Skatteverket.)

  SvaraRadera
 11. Bark hjälpte en utställare som behövde detta den första delen av mässan. Han skulle ha stått i en monte hos oberoende förrening utan ölförsäljning men vi klarade oss. Under den andra delen av mässan stod en annan person från oss på samma plats. Detta som hon även hade känningar i en tredje utställare. Vi hjälper varandra här.
  Peter.

  SvaraRadera