2010-04-05

Notiser XXVIII


Våren är på gång, och därmed är risken att öl utomhus ska frysa sönder lite mindre. Inom kort kommer därför norrköpingsborna att kunna ge sig ut och Hitta biran NKPG. Originalvarianten på Hitta Biran i Göteborg verkar också tagit en vinterpaus, hoppas även de kommer igång snart...

= = =

I förra veckan fick jag ett meddelande om att ett svenskt mindre bryggeri
[...] just köpt ett begagnat bryggverk från England. [...] kommer att ge en kraftig kapacitetshöjning. [...] vi har även beställt en flaskttappningsmaskin för att kunna leverera till Systembolagets fasta sortiment.
Och det är verkligen glada nyheter, som jag snabbt skrev in i det notis-utkast jag har liggande. "Äntligen har det lossnat ordentligt för dem, så kul när de gör så bra öl!" tänkte jag. Dagen efter kom ett nytt meddelande om att det var ett aprilskämt.

Jag skrattade inte.

= = =

Stockeboda Gårdsbryggeri har en del saker på gång (jag har inte riktigt förstått om de sålt någon öl än): De håller en Gårdsölfestival 14-15 maj. Provningar, hembryggartävling, underhållning och marknad. Läs mer på deras hemsida.

= = =

Victor (från ölbloggen Något att dricka) och Andreas kommer under våren att köra öppna ölprovningar på Ölrepubliken i Göteborg. Mer att läsa här.

1 kommentar: