2010-04-28

Notiser XXX


Systembolaget har nu utvidgat försöket med elektronisk beställning av varor i beställningssortimentet till fler butiker: Länk. (Ingen i Linköping. Grrr)

= = =

Ölbloggen Schnille & Schmak har jobbat fram en lista på framtida släpp på Systembolaget som sträcker sig ända fram till december 2010. Intressant läsning, såklart. Länk.

= = =

Ännu en storaffär i dan amerikanska craft brewery-världen. San Fransisco-bryggeriet Anchor Brewing, som tillsammans med Boston Beer Company (Samuel Adams) startade hela rörelsen på sjuttiotalet, har sålts till alkohol-investerarna The Griffin Group. Pressrelease.

= = =

Bloggen Någonting att dricka fortsätter att ge oss öldrickare kemiska fakta, ett skönt avbrott mot alla recensioner och tyckande (jag är skyldig). Den här gången pratar han om estrar, kemikalierna som får ölen att smaka och lukta fruktgodis etc. Alltid rekommenderad läsning. Länk.

= = =

Mat & Dryckbloggen i Sydsvenskan På Tungan rapporterar att Mikkeller kommer att öppna en egen bar i Köpenhamn. Länk.

7 kommentarer:

 1. Spelar e-beställningen så stor roll när det ändå är kollikrav. Det enda mervärdet är att inte behöva åka förbi systemet för att göra beställningen men det öppnar inte upp för möjligheten att testa mer sorter på ett enklare sätt. Jag är inte imponerad eller så har jag missat något.

  -Jimmy

  SvaraRadera
 2. Supersmidigt. Testade just att beställa en flaska Ron Zacapa 23 som jag väntat med tills de skulle komma med e-beställningen i Stockholm. Skönare att gå till affären en gång för att köpa något istället för två...

  SvaraRadera
 3. Marc: Det funkar väl att använda den där uppfinningen som Bell/Meucci konstruerade också, och på så vis endast behöva gå till butiken en gång? ;)

  SvaraRadera
 4. Dempa: det har jag aldrig ens tänkt på! Förmodligen för att det känns så...old school? Ser framför mig en rad telefonister som sitter längs ett långt bord och fyller i blanketter :o)

  SvaraRadera
 5. Yes! Brooklyn East India Pale Ale kommer till SB i oktober, enligt Snille o smak!

  SvaraRadera
 6. Det går inte att e-beställa till någon av butikerna i Lund men till en massa butiker i Malmö.Systembolaget borde haft minnst en e-beställnings-butik i varje kommun.
  Från beställningssortimentet finns det en hel del godsaker att beställa styckevis.(Öl från Nils Oscar t.ex.)

  Bland nyheterna som kommer under sommaren och hösten finns en hel del godsaker. Fortfarande saknar jag Hacker-Psorrs Oktoberfestöl eller någon annan öl från samma bryggeri.

  Ölhälsningar
  Sven-David
  Lund

  SvaraRadera
 7. Nu är e-beställning igång till alla butiker...

  Finns det någon bra lista på vilka artiklar som inte har kollikrav?

  SvaraRadera