2010-04-26

33 öl


I går kväll lästa jag en artikel i senaste numret av Beer Advocate Magazine. Den handlade om en nyframtagen liten pappersprodukt, 33 bottles of beer.

Efter att ha varit på en ölfestival för mycket där han inte kunde beskriva alla öl han provat på ett vettigt sätt utvecklade Dave Selden ett nytt sätt att recensera öl. Inte så mycket för betygsättning som ett minneshjälpmedel där ett "smakhjul" liksom faktarutor ska fixa biffen. Av ölnördar, för ölnördar.

Jag måste erkänna att jag känner mig skyldig till att tillhöra målgruppen, och funderar på att beställa. 1 häfte kostar $4 + frakt. Ett trepack kostar $10 + frakt. 10 trepack kostar $90 och är fraktfritt. Och därmed märkbart billigare.

Fast jag behöver inte riktigt kunna skriva om 990 öl på en gång. Så jag funderar på om man kan gå ihop ett gäng och sambeställa. Jag är själv intresserad av 1 trepack. Det skulle kosta någonstans mellan 65-70 SEK för ett trepack. Plus eventuellt porto för att skicka vidare till de intresserade.

Om intresse finnes, eventuellt kan jag tänka mig att splittra trepack, så skicka ett mail till bark@ofiltrerat.se så jag får lite koll på läget. Intresseanmälningar via kommentarer kommer jag att hoppa över, jag vill vara säker på att kunna kontakta er.

Senare uppdatering: Jag har skickat ut följande mail till de som anmält intresse:
Hej,

Intresset för dessa recensionshäften var större än vad jag någonsin kunnat ana, och jag inser att det blir mer jobb med det här än vad jag just nu har tid med.

Jag kommer därför att låta Take på De Klomp att ta över hanteringen. Han håller nu på att prata med Dave Selden om att ta in en större bunt häften. När han fått fram ett pris så skickar jag vidare det till dig. Jag kommer inte att skicka vidare din adress till honom. Take kan kontaktas på take@deklomp.se

vänligast,

Jag tar fortfarande emot intresseanmälningar.

3 kommentarer:

 1. Nu vet jag iofs inte hur den mallen ser ut, men det finns en liknande grej tillgänglig för betygssystemet som används på ratebeer. Se http://www.ratebeer.com/documents/tastingsheet.pdf

  Nu använder du väl iofs BeerAdcovate, men det är nog rätt enkelt att korrigera mallen för att funka med deras betygssystem också. Fördelen med denna stencil är ju att den är gratis ;)

  SvaraRadera
 2. Beställde en 3-pack så får vi se om den hinner komma innan Københavnske Øldage...

  SvaraRadera
 3. @Ricke: Bra lösning även den där, men den kändes inte lika smidig som 33 beers.

  SvaraRadera