2010-04-15

Tillägg till maj-nyheterna


Fick just ett mail från Carlsberg Sverige där de berättar att de 2 maj kommer att lansera en ny tillfällig medlem i Pripps Blå-familjen: Pripps Blå Sommarlager Fläder.

Den kommer dels att finnas på Systembolaget i 33 cl profilglas à 11:90 med alkoholhalten 4,5%. Dels kommer den att finnas som folköl i samma sorts flaska.

Två reflektioner:
 1. Varför stod det här inte i Systembolagets pressmaterial? Jag har dubbelkollat. Ska de ha den i beställningssortimentet? Jag får väl fråga dem.
  Senare uppdatering: Det är beställningssortimentet som gäller. Och krogen, då.
 2. Jag har ibland funderat på hur jag skulle vilja ha en helt ny ölsmak. En fläder-lambic med måttlig syra har länge varit en sådan dröm för mig. Hoppas det någon gång går att implementera.
Tidigare har Carlsberg Sverige lanserat speciella sommaröl med Pripps Blå-namn. 2008 kom Pripps Blå Pure Sommar, 2005 Pripps Blå Sommar, med en lätt smak av citron.
Foto: Carlsberg Sverige.

7 kommentarer:

 1. Tur att Carlsberg bryr sig om ölen; varför skulle de annars tappa den i en ofärgad glasflaska;-)

  SvaraRadera
 2. Fläderlambic: http://www.ratebeer.com/beer/cantillon-zwanze-2009/105424/

  Det där med måttlig syra är ju en smaksak ;)

  SvaraRadera
 3. Är det inte Cantillon som Akkurat försökt skrämma med skumma lambicsmaker ett par gånger?

  2005 drack en kollega och jag en av de sista flaskorna av Soleil de minuit, den hjortronlambic de gjort året innan. Vi serverades den först efter att ha testats på hallonlambic och funnits vara värdiga. Den smakade som att bita igenom en hjortronkärna, den något kärva sötman från hjortronen balanserad utsökt av lambicens syra.

  Till det årets lambicfestival som skulle börja någon vecka senare hade man istället skickat ett lass ädelrötade druvor från Donauslätterna. Jag kan knappt börja föreställa mig den drycken.

  SvaraRadera
 4. Har också varit nyfiken på hur en fläderlambic skulle smaka. Funderar starkt på att brygga en själv när det blir flädersäsong.

  SvaraRadera
 5. Har provat denna och den är en bra sommaröl, doften som påminner om champagne var det första jag la märke till.

  SvaraRadera
 6. Sjöholm skriver att han kan tänka sig att göra en flädervariant av lambic. Hembrygd då förstår jag. Men en fråga.
  Menar han/du då fläderblommor eller fläderbär?
  Peter.

  SvaraRadera