2010-04-09

Ölrepubliken


I söndags var jag och sambon för första gången på Ölrepubliken i Göteborg.

Inte bara så att jag aldrig varit där, eller på föregångaren Delirium Café som låg där fram till i höstas, jag har inte varit i de kvarteren heller. Skön stämning som fick mig att tänka mig en blandning av bakgator på Stockholms Södermalm och dito i Danmark...

Det som slog mig när vi kom in var hur tyst och avstressat stället var. Å andra sidan insåg vi att det berodde på att vi i stort sett var ensamma i lokalen. Ljudvolymen ökade anmärkningsvärt mycket när vi efter en stund blev några fler sällskap och kanske 15 gäster i lokalen. Undrar hur det är när det är fullt?

Den lite småkonstiga lokalen med sin balkong och höga takhöjd kändes fräscht och snyggt, men det var lite smådetaljer som... skavde. Varför var ljuset på toaletten så konstigt? Varför var handtvålen slut när stället just öppnat? Inget viktigt, men... jag vet inte...

Nå, tilltuggsbrickan var bland de elegantaste vi fått in på ett ölställe, i alla fall till upplägg. Gott.

Öl. Det var ju trots allt för ölen som vi kommit dit. Visst har jag hört talas om fadäserna som företrädaren gjort sig skyldig till, och nu vekar det mycket bättre.

Men även här känner jag mig smått splittrad: Visst fanns det många goda öl både på fat och flaska, och visst gav personalen ett kunnigt intryck. Men... Jag är väldigt bortskämd och mina förväntningar på stället var mycket höga. På något sätt infriades de inte. Stället kändes inte riktigt så... engagerat... på något sätt.

Den här "recensionen" eller snarare sammanfattningen av mina känslor för stället känns väldigt knepig att skriva. Stället är säkert jättebra, men eftersom jag inte var på belgo-humör så... var det kanske inte rätt dag för mig och Ölrepubliken att träffas? Eller försöker jag bara att skyla över att jag innerst inne inte gillade stället men är osäker för hur ni som läser det här ska reagera?

Ölsverige har utvecklats enormt under de senaste åren. Ett ställe som hade varit högintressant för oss ölnördar för 5 år sedan och som stannat kvar där är numera närmast ett dussinställe. Det känns inte riktigt som om de som funderat fram Ölrepubliken inte hängt med. Ett klart minus för den "temporära" hemsidan, dock.

Jag får väl försöka ge mig dit igen i sinom tid.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med om att lokalen är lite "knepig" och kanske inte helt optimal för en pub men Ölrepubliken har på senare tid blivit allt mer av stamhak för mig, mycket på grund av den ofantligt trevliga personalen. Roverkillarna har ju trots allt nästan "nyss" öppnat stället.

    Det kan ju också vara så att vissa ställen passar olika bra för olika personer. Jag har lite svårt för OT, visst har de massor med kul och bra öl och jag går alltid dit när jag är i Stockholm men det känns ändå inte som på stamhaket hemma.

    Men det är väl som med öl, vi har alla olika favoriter :)

    SvaraRadera
  2. Nu har jag provat detta ställe och efter ett dygn är det bestående intrycket besvikelse. Egentligen enbart på grund av att ölen höll en temperatur av ca 5 plusgrader, det känns ofattbart meningslöst att ha en sådan öllista men inte förvalta den. Med så kall öl finns nästan inga smaker kvar, en lagom varm ljus lättöl kan överraska mer. Detta ställe borde reducera öllistan till hälften eller en tredjedel och behandla den med respekt.

    SvaraRadera