2011-05-16

Notiser XLIX


Tillsammans med krogarnas kockar arrangerar Wicked Wine några Beer Makers Dinner med bryggarna från Isländska Ölvisholt Brugghús. Här är programmet:
= = =

Sugen på en utflykt i sommar? Oppigårds Bryggeri håller Sommarcafé varje dag vardagar 12-17 under juli. Ingen öl serveras dock.

= = =

Oceanbryggeriet är i experimenttagen. Så här sa de på sin Facebooksida häromdagen:
Till veckan bryggs även vår sommar-öl. Vi tar ut svängarna lite och i samråd med Peter Ocean har vi kommit fram till en Ocean Raspberry (arbetsnamn). En hallon-ale som kommer att bryggas med omkring 25% vetemalt och lite kristallmalt. Hallonen kommer att vara med i jäsningen och ytterligare hallon tillsätts vid lagring.
= = =

Nyfiken på Nils Oscar? De har lagt ut en minutlång film på Youtube som presenterar bryggeriet: Länk.

= = =

Var i fredags förbi Horse & Hound-bygget i Linköping. Ingen kamera var med, men det var fullt med stressade hantverkare och vad som jag trodde var totalt kaos. Krögar-Richard kom dock med lugnande besked per telefon: ”Det är som när dotterns ska göra läxorna. Det händer ingenting, sedan händer ingenting, sedan rasslar det till och så plötsligt 1 minut innan läggdags är allt klart.”.

Sista helgen i maj är det fortfarande som gäller, alltså.

= = =

Senaste veckorna har ölkrogarna Oliver Twist och Akkurat tillsammans med Nynäshamns Ångbryggeri lanserat en ny husöl, Tjockhult Tjinook. Som marknadsföring använde de en historia där någon brutit sig in på bryggeriet en natt i april och ”tjuvbryggt” en öl. Jakten på den skygge ”Tjinooken” vidtog. Ett kul och annorlunda sätt att lansera en ny öl! Hela historien kan läsas på Nynäshamn-hemsidan.

= = =

SM i hembrygd öl gick ju av stapeln förra helgen. Vinnare blev Bäckvägen Barley Barley Wine, brygd av Janne Sandström och Per Andersson från Bollnäs. Mer om SM kan läsas i detta pressmeddelande, hos Svenska Hembryggarföreningen eller hos någon av de ölbloggare som var på arrangemanget, exempelvis Portersteken eller Schnille & Schmak.

2 kommentarer:

  1. Oppigårds cafétider är vardagar, inte varje dag i juli.

    SvaraRadera
  2. @ Björn: Hoppsan! Jag ändrar.

    SvaraRadera