2011-05-14

Härtsfelder Kung Markatta Ljus Lager

Så, då var förra helgen undanstökad. Vad ska jag hitta på nu?

Tja… Jag tar och recenserar en öl.

Det blir ytterligare ett dåligt samvete från skafferiet, en öl som liksom skulle drickas upp rätt fort men som försvann in i gömmorna: Ljus lager är en öl på 2,6 % som ingår i distributören Kung Markattas ekologiska sortiment. På etiketten står det bara ”Tillverkad för Kung Markatta i Tyskland” men att bestämma dess ursprung är inte så svårt eftersom kapsylen är märkt Härtsfelder med jättebokstäver. Ljus Lager är namnet och ljus eurolager stilen.

Ölet fräser lite när jag häller upp det. Färgen är så ljust gul som man kan tänka sig (5 EBC), vätskan klar. Det fingertjocka skummet är vitt och sjunker medelfort utan att lämna några skumrester.

Doften är något söt med en lätt besk-kemisk ton. Lite mineraler och vitt bröd. Enkel och ren.

Smaken är rätt så lätt med en väldigt tunn kropp. Lite maltiga/brödiga toner och en ren lätt beska. Aningar av blommor och honung i bakgrunden. Den korta eftersmaken är lite lätt konstgjord med honung-bröd-smör och en försiktig beska.

Kolsyran är medelstark; de många små bubblorna är friska. Vätskan är blaskig.

En mycket lätt öl. Ren, japp, men väldigt lätt. Svenskarna är bättre på det här, jag begriper inte meningen med att importera det här från Tyskland om det nu ska vara så ekologiskt.

Betyg: 2,6. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Cirka 21:00 för 330 ml. Bäst före: 10.11.11.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar