2011-05-14

Dugges Batch 352 (Da Capo)

En av ölen vi drack på Tre Små Rum förra helgen kom från Dugges: Det var den amerikanska IPAn Batch 352 som nu fått till-namnet Da Capo. Vilket antingen kan bero på att det från början var en engångsbrygd med som åter kommit i produktion. Eller så har bryggaren Mikael ”Dugge” Engström börjat lyssna på riktigt gammal schlager. Ja vad vet jag? Jo, att alkoholhalten är 6%!

Vätskan är nästan klar, färgen är brun-bärnsten. Det fingertjocka skummet är beige, det sjunker långsamt ner och lämnar fina rester på glaset.

Doften är amerikanskt humlig. Apelsin, aprikos och lite alkohol. Fruktig och frisk. Lite mandel. Den är faktiskt ganska svag.

Smaken är först torrt friskt humlig. Sedan kommer en snabbt passerande kemisk beska med antydningar till ammoniak. Den följs av en lätt sötma och aningen fruktiga-kemiska toner av kiwi och stjärnfrukt. Humle dominerar eftersmaken med en viss torr ton av torkade frukter och lite alkohol. Lång ren efterbeska.

Rejäl kolsyra, små vassa bubblor. Lätt vätska.

En i grunden helt okej amerikansk IPA, men det finns lite för mycket små märkliga skavanker här och var för att jag ska bli riktigt nöjd.

Betyg: 2,98. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 75:00 för 400 (?) ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar