2011-05-22

Bavaria Premium

Systembolaget ville till det fasta släppet i april 2011 nödvändigtvis ha in två lättare ljusa lager i 250 ml-flaskor. Det blev den spanska Ambar Especial, som jag recenserade här.

Och så den här holländaren: Bavaria Premium Beer. Ljus lager/tysk pilsner på 5% från Bavaria Brouwerij som importeras av Galatea. Ja, jag är övertygad om att det är samma öl som deras Beer och Pilsner.

Färgen är gul (6 EBC), vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt. Inga skumrester blir kvar på glaset.

Doften är ren och lätt. Lite alkohol, aningar av blommig humle och vitt bröd.

Smaken startar men en frisk beska. Lite sötma och en del blommig tysk humle. Eftersmaken är ren med en beska som är större än jag väntat mig från en ljus industri-lager.

Kolsyran är lite kraftigare än medel, bubblorna medelstora. Vätskan är rätt så lätt.

Inte så pjåkig alls. Den här ölen har jag druckit tidigare; 2005 på burk då den fick 2 i betyg. Och så i vintras på fat då den fick 3,65 (länk). Jag är dock fortfarande tveksam över idén med 250 ml-flaskan.

Betyg: 3,3. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment. Pris: 8:90 för 250 ml. Bäst före: 06-2012.

2 kommentarer:

  1. Kan tycka att 25 cl-flaskor kan vara riktigt trevliga, till rätt sorts öl! T.ex. Nynäshamn som kör det på sin Dragets kanal och Barley Wine, som är perfekt på liten flaska. Men som lager? Nja, även om en lager ibland kan bli lite blaskig mot slutet på en 50 cl så ser jag ingen idé med att gå lägre än 33 cl.

    SvaraRadera
  2. Bra med ett 25 cl-alternativ.

    SvaraRadera