2012-11-16

Två Bryggare Farfars Svagdricka


Här hade jag tänkt att recensera Farfars Svagdricka från Två Bryggare, bryggeriet som är två bryggerier: Ett för öl i Ystad och ett för svagdricka i Simrishamn Tomelilla.

Jag hade tänkt att berätta om den föreläsning som bryggaren gav på SMÖF. Om bryggeriets historia och svagdrickeframställningen. Om marknadens utveckling.

Men så häller jag upp drickan och möts av en svart vätska helt utan skum. Som luktar som en hel stallbacke med gödselstack. Och smakar som en sötad häst luktar.

Och då gav jag upp alltsammans.

Trist, för det här var en helt passabel (om än inte fantastisk) svagdricka både på festivalen och när jag delade en flaska på mammas middag för någon vecka sedan.

Bäst före: 2013-03-23.

4 kommentarer:

 1. Sven-David Svensson17 november 2012 kl. 10:08

  Först en liten rättelse: Bryggeriet ligger inte i Simrishamn utan i Tomelilla. Att ölen därifrån är infekterade är ingen nyhet. Det berror på deras tappanläggning. Den sköts inte som den skall. Ysta bryggeriets samt Stockebodas öl tappas också där. Dessa öl är också infekterade. På grund av detta så har jag slutat köpa dessa öl.

  SvaraRadera
 2. Vet du vad man gör då? Jo, då ringer man 0417-13500 och berättar att ni tror att det är något fel på den, så kommer de kolla upp och ordna med så att du får en ny.
  Att bara gnälla utan att ta tag i problemet....herregud..

  SvaraRadera
 3. Herregud? Om de inte inser problemet själva kanske de ska sluta tappa.

  SvaraRadera