2012-11-24

Alt Irlbacher Spezial Dunkel

Bara att fortsätta med den där lådan med sex bayerska öl. Den här gången är det dags för en münchen dunkel på 5,8 % från Freiherr Von Poschinger Braysche Schlossbrauerei Irlbach (det är något visst med tyska bryggerinamn): Alt Irlbacher Spezial Dunkel.

Färgen är mörkt rödbrun (75 EBC), vätskan klar. Brukt kompakt skum som mycket sakta sjunker ner och lämnar massor av rester på glaset.

Doften innehåller örtig/blommig humle. Rostade toner som drar åt kakao. Strama toner med antydan till mint och rött sylt. Lite småtrött.

Tröttheten fortsätter i smaken, där det tillkommer en lätt jordighet. Sött maltigt med karamelliserat socker och farinsocker. Växande alkoholtoner och en syrlighet med kryddiga fenoliska inslag. Lätt kropp. Mer beska i eftersmaken som också innehåller hö och torkade blommor. Trött malt och lite vört i slutet.

Kolsyran är medelstark, små lätta bubblor. Något torr vätska, medellätt.

En småtråkig öl med en uppenbar trötthet. Inga katastrofer, dock.

Betyg: 2,68.Tillgänglighet: Som en del av mixpacket Bayerska Ölsorter, Systembolagets exklusiva nyheter oktober 2012 (lagerstatus). Pris: 16:50 för 330 ml (genomsnittspris för paketet). Bäst före: 21 . 08 . 13.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar