2012-06-26

Systemblagets säsongslansering höst 2012


1 september 2012 kommer följande öl till Systembolagets hyllor. Det är en säsongslansering, så de kommer att finnas kvar året ut.

Varunummer, namn, alkoholhalt, storlek, kvotgrupp, pris
En mycket intressant blandning. Första Magic Hat-ölen här väl? Har det funnits något från Lagunitas tidigare? Jag tror inte det.

5 kommentarer:

 1. Jag hoppas verkligen att sigtunas Svarta Ipa är bra för det är absolut sista chansen jag ger dem när det gäller deras humlestinna produkter. Lagunitas Maximus kan ju vara trevlig om den är relativt färsk. Sedan tycker jag fortfarande att det är trasigt att systembolaget tar in ipor från staterna istf att försöka uppmuntra svenska producenter att göra sina egna ist. Drakens Dipa t ex var ju mycket mumsig!

  SvaraRadera
 2. Med undantag för Arboga så ser listan MYCKET intressant ut! Dunkel Lagern är en favorit och Black IPAn från samma bryggeri ser också spännande ut.
  Shepherd Neame Spook Ale - SN har ju inte överöst mig med godis sen jag "nästan" tröttnade på Spitfire.
  Laguintas och Magic Hat är otestade märken för mig - men ser mycket intressant ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dunklel lagern håller jag med om...mycket trevlig sist. Däremot hade jag nog hellre sett slottkällans svarta ipa, som tydligen vann blindprovningen hos bolaget med rätt stor marginal, men tappade lanseringen på efterjäsningen i flaskorna

   Radera
 3. Lagunitas ska bli väldigt intressant att stifta bekantskap med, länge varit sugen på att prova deras öl.

  SvaraRadera
 4. Drack en hel del öl från Lagunitas när jag bodde i Los Angeles, deras öl är riktigt fin. Som så många andra bryggerier i Kalifornien så fegar de inte med humlen.

  Lite synd att man inte tar in deras "vanliga" IPA som i mitt tycke är mästerverket men jag gråter mig inte till sömns för de två som kommer in.

  Magic Hat... Den enda öl jag har druckit därifrån är deras #9 som är helt ok. Denna blir en ny erfarenhet.

  SvaraRadera