2012-06-15

Inför Allt Om Ölfestivalen 2012

By Lars (Lon) Olsson (Own work) [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
I eftermiddag tar jag och frugan bilen till Eskilstuna. Där hade jag tänkt att hänga på Allt Om Öl Festivalen i dagarna två.

Inte bara för att dricka öl och träffa folk, utan också för att vara med i festivaljuryn och utse festivalens bästa öl. Samt som ”ölikon” (festivalgeneral Pelles ord i Eskilstunakuriren) hålla i provningen Moderna stilar lördag klockan 17.00.

Där ska jag försöka ge en överblick vad som hänt i ölvärlden de senaste 40 åren. Pust. Det har under de senaste månaderna varit en hel del pyssel att få ihop ett relevant urval av öl. Stor hjälp har kommit från såväl Pelle som Brill & Co och Galatea.

Annars är det en hel del provningar under dagarna. Ska försöka gå på några av dem och lära mig nya saker. Programmet hittas här.

Notera att jag tidigare gett fel information om provningarnas kostnad: Det är nybörjarprovningen Lilla ölskolan som ingår i entrébiljetten. De andra kostar 100:00 eller 150:00.

Sedan blir det väl lite öl också. Någon av de 200 anmälda kanske går att dricka? Listan finns här.

Om vi ses på festivalen, kom gärna fram och hälsa och prata öl och blogg. Förvänta dig att jag kommer att se förvirrad ut.

1 kommentar:

  1. Vore intressant om det fanns en ölautomat med "Pussy Meter" på festivalen http://alturl.com/b3xrs

    SvaraRadera