2010-12-16

Systembolagets tillfälliga nyheter februari 2011

Wenzel Hollar (1607-1677) ”Februari”

Dags att titta framåt: Tisdag 1 februari 2011 lanserar Systembolaget sina tillfälliga nyheter, beställda i ett bestämt antal och när de är slut så är de slut. På uskicket från Systembolaget använder de en för mig ny förkortning, TSE, för det tillfälliga sortimentet. Kanske dyker det upp på andra ställen, så det kan vara bra att veta…

Alla varor är som brukligt i kvotgrupp T5 vilket innebär att de dyker upp i de 20-30 (hur många är de egentligen?) största butikerna landet runt, och att de går att beställa från andra butiker samma dag.

Namn, alkoholhalt, storlek, inköpt antal, pris
Blandat godis. Three Philosophers är ju en spännande öl som rekommenderas för de som inte provat den tidigare. Och Brooklyn-stouten är alltid med och tävlar i min kategori ”mest prisvärda öl”.

Lite intressant är att det i listorna står två poster UTGÅR. Kan någon av dem vara Green Flash IPA som Dempa skrivit om här? Eller, vänta nu här, de dyker upp i en annan lista. Häng kvar!

Och på tal om Celebration Ale är det en öl som det - i alla fall i USA - florerar en del rykten kring. De reds ut här: Länk.

3 kommentarer:

 1. TSE = Tillfälligt Sortiment Exklusiv.
  Stående, exklusiva referensen och inte Systembolagets specificerade offertförfrågningar med blindprovningr etc. Lanseringar i antingen modul T5 eller T7.

  TST = Tillfälligt Sortiment Tid.
  Ölet säljs under en förutbestämd tid, t.ex. julöl, våröl, Oktoberöl. Traditionella offertrundor.

  TSV = Tillfälligt Sortiment Volym.
  Ölet säljs i förutbestämd mängd. Traditionella offertrundor.

  Green Flash var från början med som TST Vår men har nu blivit TSE i mars :)

  Mvh Marc på Brill

  SvaraRadera
 2. @MArc: Tackar för klargörandet, lyckades inte hitta någon förklarin gi utskicket eller hos Systembolaget (därmed inte sagt att jag orkade kolla i lanseringsplanen)

  SvaraRadera
 3. Om det skulle förmodan skulle bli rusning efter TSE artiklar så bokar man dem som i TSE bokning systemet dvs. Man bokar in dem kunder i ett annat system än vanliga kundordrar och på så vis får man klockslag och man kan först se om varan finns kvar att beställa samt dessa ordrar får ett markant klockslag för ordern och garanteras få varan..

  Används t ex. till mkt exklusiva viner..

  SvaraRadera