2010-12-10

Notiser XLI

Foto: Nejmlez. Licens.

Är det verkligen mer än en månad sedan senaste notis-inlägget? Ja, det ser så ut. Och det är knappast någon slump.

Just vid den här tiden på året brukar bryggerierna som bäst pusta ut efter flera intensiva månader av julölsbryggning, för många den tid på på året då de där sista viktiga slantarna ska rulla in. Kreativiteten får då stå tillbaka en aning.

Men nu börjar det åter röra på sig.

= = =

pilsner.nu rapporterar att Slottskällans Bryggeri ska bygga ut. 4 lagringstankar à 4.000 liter är beställda, och om några månader kommer de att hjälpa till att höja kapaciteten med 30%. (länk)

Personligen hoppas jag att distributionen växer samtidigt, så att man kan få tag på deras öl även på de östgötska krogarna.

= = =

Den tyska gränshandeln, där svenskar tar bilen för att bland annat köpa tillbaka svensk exporterad öl är långt ifrån ett dött fenomen, tvärtom. I takt med den starkare kronan växer handeln och redan i november slogs 2009 års försäljning. Detta skriver Sveriges Bryggerier om i ett pressmeddelande.

= = =

BeerSweden har som vanligt antennerna längst ut av ölbloggarna. Kan man sälja öl på andra sätt än Systembolagets ”normala” vägar? Importören Great Brands testar med att auktionera ut två rara Great Divide-öl och sedan sälja dem via privatimport hos nyss nämnda monopol (så allt är helt lagligt): Länk.

Mycket spännande och intressant initiativ!

= = =

BeerSweden verkar bli den första svenska ölbliggen som låter göra ett specialöl för sig: Tillsammans med BrewDog kommer en hjortron-DIPA att bryggas med ett namn som bloggläsarna får bestämma (länk). Häftigt!

= = =

Ytterligare ett nytt mikrobryggeri i Skåne? Japp! Helsingborgs Bryggeri är på gång, förhoppningsvis kommer de att börja brygga öl under de nämsta månaderna.

= = =

Den som har ett överdrivet intresse av mig som person och inte av öl kan kolla in min nya blogg Filtrerat där jag publicerar låtlistor från mina få DJ-uppträdanden. Ack ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar