2010-12-23

Carlsberg Falcon Jul Mumma

Carlsberg Sverige. Falcons Jul Mumma. Kryddad öl. 5,2%.

Utseende: Mörkbrun. Stort brunt skum. Lite skumrester på glaset.

Doft: Kardemumma. Bara kardemumma.

Smak: Kardemumma. Vasst söt. Kardemumma. Lite kola-artad Coca Cola-smak. Kardemumma. Ganska kort eftersmak som slutar i en söt smak av kardemumma.

Munkänsla: Lätt, kort kolsyra. Medelstora bubblor. Lätt, lite sträv vätska.

Mumma ja… Jag har hört om folk som ser innehållet i den här flaskan som ett slag essens och blandar den med lika delar porter och lager. Och tja, då kanske sötman och kryddigheten blir mer lagom.

Som den är är den för mycket och för enahanda. Fast den återkommer ju varje år så det finns ju uppenbarligen en kundkrets. Mikrobryggerier: Till nästa år, kan ingen av er brygga en snyggare julmumma? Marknaden finns ju, liksom en fast plats i julsortimentet och det mesta borde vara bättre än den här.

Betyg: Tja, 2? Tillgänglighet: Systembolagets säsongsortiment jul 2010 (lagerstatus). Pris: 17:90 (med pant) för 500 ml (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: 10MAJ11.

2 kommentarer:

 1. Är det här jag förväntas framhålla att jag vägrar dricka särskriven öl?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte var du fick +stort+ skum ifrån men skummet försvann ju snabbare än ett ragg från krogen en söndagmorgon!

  Parallellen till cocka cola fattar jag inte alls. Vad menar du egenterligen??? Om "något" tycker vi det smakar julmust och inte cocknert colmurt.

  Vi tycker mest att det smakar flytande slätbulle från stormârten och styvmor.

  Ha ett "god jul" och ett grått nytt hår!

  Önskningar,
  Förenade pacificter (stöllebong) i Wermland AB

  SvaraRadera