2010-12-02

Ingen Göteborgsmässa

Idag blev det klart att Göteborg Beer & Whiskey Festival 2011 inte blir av.

Mässan, som var tänkt att vara på Svenska Mässan sista helgen i januari, fick inget tillfälligt utskänkningstillstånd av Göteborgs Kommun.

Mer detaljer finns att läsa på arrangören Stockholm öl & vins hemsida.

Jättetrist.

6 kommentarer:

 1. Ja, ibland kan man ju undra...
  Konstigt att diverse andra matmässor m m i Göteborg får servera öl, vin och andra drycker. Nu blev jag nästan lite mörkrädd.

  SvaraRadera
 2. Chockerande!!!

  Tycker det är väldigt tråkigt för Göteborgarna som sett fram emot detta.
  Personligen hade jag ju missat den ändå eftersom jag klantigt nog bokat hemresa till Gävle då. Men nu slipper jag oroa mig för att missa något..

  SvaraRadera
 3. Jag har en annan personlig teori - att intresset från utställare varit dåligt, prissättning för deltagande (osäkert om man skulle kunna gå runt). Tid för planering ett annat - det går inte att komma i sista sekunden och tro att jag som bryggare kan lämna allt för en mässa.

  Vi på Oceanbryggeriet tackade nej p g a ovan nämnda skäl.

  I februari är vi med på Passion För Mat i Göteborg för tredje gången. Trevlig mässa med nyktra, intresserade människor av alla sorter :)

  Thomas Bingebo
  Bryggare
  Oceanbryggeriet Göteborg

  SvaraRadera
 4. Stefan The Wicked4 december 2010 kl. 12:26

  Detta är lite av en skandal.
  Tillståndsmyndigheten i Gbg tar ett steg framåt och tre steg bakåt.
  Vad är egentligen problemet detta är en seriös mässa med seriösa utställare och seriösa besökare, och man hittar mer fylla på krogen en vanlig helg.
  Intresset för utställare har absolut inte varit svalt.
  Jag tog kontakt med Marianne på Stockholm Beer de blev lovade i början av året att det inte skulle vara några problem, sedan blev det andra tongångar de hadde ett möte med tillstånds mydigheten där var också Joakim Sundström från Svenska Mässan och Börje Karlsson från Länstyrelsen med/dessa herrar är för mässan/ det blev arroganta bemötta och upplysta att de var ingen idé för utställare att söka tillstånd för mässan det skulle inte ändå beviljas. Jag kallar sådant maktmissbruk f.. vi lever väll inte i det forna Öst Tyskland.
  Stefan Hellström
  Wicked Wine
  Säljare Väst

  SvaraRadera
 5. Är väl ingen direkt nyhet att Gbg tolkar lagen på ett minst sagt hårt sätt, vilket vi alla kan hoppas komma till förändring.

  För oss på Ocean var dock mässan ej intressant p g a deras sena planering, osäkerhet kring antal besökare (kostnader kontra eventuella intäkter), antalet utställare, eventuellt marknadsvärde för oss och naturligtvis också att vi redan planerat budget för mässor 2011 då denna mässa hörde av sig.

  Men alla ölälskare - det finns ju fler mässor, en massa fler mässor att besöka. Från Göteborg är det inte långt till England och alla deras uderbara CAMRA-mässor på det lokala planet som ett exempel.

  Bryggare Bing

  SvaraRadera
 6. Värdelöst stelbent av Göteborgs politiker. Öl är kultur!

  SvaraRadera