2008-03-14

Vrak?

På temat "även om jag just duschat så är jag fortfarande samma ruttnande vrak inuti" kom vi att prata om den legendomspunna veteölen Vrak från Slottskällan.

Jag har aldrig druckit den...

Men när jag läser folks beskrivningar av den så verkar den kunna sorterats under "mer intressant som historia än dryck".

Finns det några åsikter här?

9 kommentarer:

 1. Jag skulle också vilja prova den!

  SvaraRadera
 2. Den var trevlig. Ett lätt veteöl, mindre smakrikt än de flesta. Nej, något att skriva hem om var den inte, men heller ingen katastrof.

  SvaraRadera
 3. Ett prima öl (Slottskällans, ju) - men visst är det så att historien är mer spännande än ölet. Å andra sidan är det ju en svårslagen bakgrund...

  SvaraRadera
 4. Det var en OK hveteøl (smakte den under et besøk i Uppsala i 2000). På den annen side var det nok ikke - som Johan er inne på - snakk om noen umistelig smaksopplevelse.

  Apropos Slottkällan, noen som vet hvorfor de har gått fra trivelig til kjedelig grafisk design?

  SvaraRadera
 5. Någon påstod att de bestämt sig för att deras gamla etiketter såg för "amatörmässiga" ut och att de tagit fram en ny design för att platsa på fina restauranger.

  SvaraRadera
 6. "Kjedelig" är snällt sagt. Slottskällans nya etiketter är verkligen dötrista. De är bland det fulaste jag har sett på en ölflaska på sistone. Jag undrar hur de har tänkt när de godkände nya designen.

  Jag försöker att inte låta mig påverkas av det, det handlar ju först och främst om flaskans innehåll, men jag märker att jag har blivit mindre benägen att köpa deras öl.

  SvaraRadera
 7. Nej när jag ser deras etiketter går tankarna direkt till någon billig cider på puben.

  SvaraRadera
 8. Bara för att balansera kommentarerna lite tänker jag nu ge luft för min åsikt att de nya etiketterna är betydligt snyggare än de gamla. Så det så!

  SvaraRadera
 9. Här är en tidigare publicerad bild på de gamla flaskorna. De går från äldre till nyare vänster - höger. Det fanns en generation innan den första med mer eller mindre enfärgade etiketter fast med texten på samma sätt. Eller var det bara Svart, Vit och Blond som såg ut så ett kort tag?

  bildlänk

  SvaraRadera