2008-03-03

Tysk-Amerikansk Vänskap

Ikväll blev det ännu en gång en Samuel Adams Hallertau Imperial Pilsner från Boston Beer Company. Delvis inspirerad av en diskussion i Svenska Ölfrämjandets forum om huruvida den har lagringspotential eller inte.

Och den var lika bra som förra gången! Intensiv humle, men det är tysk Hallertau-humle varför dess smak inte blir... som att dricka grapefruktjuice med extra citronsyra, utan mer som en pilsner där man verkligen känner den krispikga torra humlen i sådana mängder att den känns oljig i munnen. Extra allt.

Alltså. Jag gillar öl som är grapefrukt-med-extra-citronsyra, inte tu tal om det. Men den här är speciell på sitt vis. Och jag gillar den!

Gammalt inlägg med recension.

Soundtrack: Just D "Polarn P (Dr C-remix) (instrumental)" (1991), the Irresitible Force "High Frequency" (1993), Roger "I Heard It Through The Grapewine" (1981)

6 kommentarer:

 1. Med den rubriken hade jag väntat mig annan musik i tracklisten... ;)

  SvaraRadera
 2. Hmm. Jag gillade den inte alls. Bara humlebeska, ingen annan smak lyckades tränga igenom.

  SvaraRadera
 3. vad har du för bäst-före på dina?

  SvaraRadera
 4. Bäst före är 30 mars 2008 som alla andra...

  SvaraRadera
 5. Okej. Och du upplevde ingen större skillnad mot förra gången du drack den. Äsch, den smakar säkert som den ska även nu?

  SvaraRadera
 6. Ingen större skillnad. Av de trådar jag läst i ämnet fattade jag det som om den med sin höga alkoholhalt borde hålla sig minst ett år till, men att den eventuellt kommer att bli lite mindre intensiv i humlebeskan. Och det vore ju synd...

  SvaraRadera