2008-03-19

Ännu en recensionsreflektion

Allt klart för en recension.

Så är man där igen. Jag har här recenserat två "stora häftiga öl som tar sin plats" och två "vardagsöl". Alla var bra på sitt sätt, men vilka får de höga betygen?

Jag har lite dåligt samvete för det här, varför är det så mycket lättare att ge höga betyg och hylla en Double India Pale Ale än en Engelsk Bitter (eller en ljus lager), även om de egentligen är "lika bra gjorda"?

Tillägg: Jag verkar också generellt ge något lägre betyg till öl jag dricker på krogen än de jag dricker hemma.

Tillägg II: Inte bara jag funderar på det här. En av BeerAdvocates grundare, Todd Alström, har funderat och skriver lite om det här.

2 kommentarer:

  1. Kanske för att en Double IPA är mer av en smaksensation. Fast jag har nästan börjat uppskatta mer "sansade" öl mer än extrema öl på sista tiden. Om jag fick välja på att bara dricka Double IPA eller bara Bitter så skulle jag helt klart välja Bitter.

    SvaraRadera
  2. En intressant iakttagelse... En DIPA blir ju "lite extra" redan innan man öppnat flaskan.

    SvaraRadera