2008-03-06

Några saker jag funderat över

Rubriken är enligt legenden titeln på ett examensarbete i datalogi från Linköpings Universitet någon gång på åttiotalet - en utmärkt titel på ett examensarbete om man frågar mig.

Men det är inte bara det jag funderar över...
 • Bernardsäljaren som pratade om sina produkter påpekade angående flaskjäsning (aka efterjäsning) att man kan göra det med fatöl och öl på flaska. Men aldrig på burk
 • En kollega som jag pratade med häromdagen hade upptäckt veteöl. Och undrade varför man aldrig såg det på burk.
Hur kommer sig detta? Jag har ingen aning. Har det med burkens låga status att göra, eller har det med någon mer fysikalisk anledning? Under funderandet dricker jag hushållets sista burk Carlsberg Hof.

För övrigt fick jag nyss ett mail där Slottskällans berättade att årets Blåkulla släpps ut i morgon fredag. Kul att de fått ut ett sådant mail i tid, säger jag med viss ironi mot andra mindre bryggerier. Men mest av allt ser jag i morgon fram mot Nøgne Øs God Påske.

Soundtrack: Fad Gadget "King of the Files" (1981), Alice Cooper "Guilty" (1976), Black Sabbath "Supernaut" (1972), Bob James "Nautilus" (1974)

Svar lämnas i kommentarer!

6 kommentarer:

 1. Jag har sett veteöl på burk i Tyskland. Att dricka direkt ur burken visade sig vara en dålig idé; man fick bara i sig en massa skum. Det är kanske därför burkad veteöl inte har blivit någon större succé.

  SvaraRadera
 2. Det er ingen tekniske årsaker til at man ikke ettergjærer øl på boks. En grunn til å ikke gjøre det er at man ikke ser bunnfallet, og dermed ikke helt vil vite når man skal stoppe.

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Trivsam blogg du har!
  Är en stor ölvän från Finland som nyligen tillsammans med min fru lagt upp en blogg om hemmet, upplevelser, mat och öl och vin.
  Du berättar om påsköl som är på kommande. Nøgne Ø får vi tyvärr inte i Finland i år ;-( I fjol hade vi den och den var (som vanligt) härlig. Tre sorter har tagits in av vårt monopol, Nørrebro Bryghus (dk) Påske Bock (60 cl, 7%), Haandbryggeriet påskegodt (no) (50 cl, 6%) och det åländska Stallhagen Påsk (33 cl, 6%).
  På vår blogg sopporna.blogspot.com har jag lagt upp en bild på de här godbitarna som i morgon skall "recenseras", online förstås. Välkommen!
  Hoppas du inte misstycker om jag tar in en länk till din ölblogg på vår blogg.
  T.

  SvaraRadera
 4. Aprilnyheterna har anlänt som pdf-fil nu!

  Inget jag jublar över, förutom Brew Dog Punk IPA, och kanske Primatorn.

  SvaraRadera
 5. Gjorde inte "Falcon" en veteöl på burk (3,5%)?

  SvaraRadera
 6. "soppor...": Tackar! Länka på bara, ju fler som läser mitt bladder ju gladare blir jag.

  anonym: Jovisst jälkar. Den har jag ju till och med recenserat!

  SvaraRadera