2008-03-18

Systembolagets tillfälliga nyheter maj 2008

Ibland känns det svårt att leva i nuet. Så nu i mitten av mars glor man ut och ser snöslask, för att samtidigt meditera över Systembolagets ölnyheter i maj: Länk till BK Wines (ölen i sista fjärdedelen av sidan).

Spontana reaktioner: Amerika tar över. Och så en från Grebbestad.

7 kommentarer:

 1. "nu i mitten av februari"...? ;)

  SvaraRadera
 2. Jag har ju precis börjat dricka annat än blasklager och inte testat någon av dom men känns inte majnyheterna ganska tråkiga med ett par undantag?

  SvaraRadera
 3. Johan a: Jajaja... Fixat.

  osten: Jo, något ditåt. Säkert trevliga öl men inget som riktigt står ut. Några är också repriser.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker verkligen Brewer's choice IPA från Shipyard känns spännande! Det lär väl vara några år sedan de gjorde en sådan som Brewer's choice?

  Sen ESB'n från Sierra Nevada hade jag aldrig hört talas om, den ser jag fram emot mycket!

  Var det någon av dessa som du menar är repriser?

  SvaraRadera
 5. Nu orkar jag inte gå 10 meter för att kolla, men jag tror att jag i skafferiet har såväl Brooklyn Monster Ale som Quelque Chose där, båda köpta på Systembolaget.

  SvaraRadera
 6. Notera att Quelque Chose inte släpps förrän de 15:de och endast 720 flaskor. Lär väl bara finnas att köpa i "StockholmGöteborgMalmö", fast å andra smakar den ju mest som utspädd glögg så mig kvittar det.....

  SvaraRadera
 7. bark: jodå visst har både monster ale och den där glögg-ölen med konstigt namn funnits att inhandla på bolaget förr. nångång i början av förra året verkar det som.

  dempa: jag ser också mkt fram emot SN esb! fick smaka en mun av en vän häromdan på pubben verkade trevlig. en rolig sak med den ölen är att ESB inte står för det man automatiskt trorextra special bitter, såklart)utan för Early Spring Beer. den beskrivs av bryggeriet som en blandning av engelsk bryggartradition och amerikansk väskuststil. vore kul att testa mot oppigårds spring ale som landseras under liknande flagg.

  SvaraRadera