2008-03-28

Polldags!

Undersökning av läsaruppskattning gällande de olika sakerna jag skriver in. Flera går att välja. Kvällen 4 april avslutas det.

Mest för att jag är nyfiken på vad ni tycker.

5 kommentarer:

 1. Jag la min röst på reflektionerna! nyheter och länkar hittar jag oftas först på ölfrämjandet.

  Recensionerna är trevliga och välgjorda, men jag irriterar mig ofta på att du lyckas hitta smaker och dofter som jag inte kännt en susning av och att du inte hittat det jag hittat i arom o smak =)

  SvaraRadera
 2. Det är jättesvårt (och rätt kul) att beskriva smak och lukt i ord. Jag kan tänka mig att olika människor som utsätts för samma smaker beskriver dem väldigt olika.

  Ta det här med "smak av bröd". Vad för bröd? Hålkaka? Pumpernickel? Billigt rostebröd? Sirapslimpa? Samma sak för "blommig doft", "mineralsmak", "karameller i eftersmaken".

  Inga enkla grejer. Dessutom tror jag att olika människor är olika känsliga för olika lukter och smaker.

  SvaraRadera
 3. jag håller med i det du säger. det här med hur man sätter ord på dofter och smaker är naturlightvis högst individuellt, men också svårt kanske är det därför man blir lite irriterad när ngn hittar ngt som man själv inte känner eller kan placera...

  vill man inte ju ofta att folk ska vara lika en själv, det ger ju ngn slags existentiell bekräftelse.. ojoj nu föll jag utanför mina ramar och in i filosoferande och fågelkvitter.

  måste bara göra klart att jag gillar dina recensioner och tycker oftast om de öl du ger hög poäng. men min favoritdel i din blogg är ändå reflektionerna plus alla kuriosafakta! keep it up

  SvaraRadera
 4. Håller med tidigare talare. Allt är bra men favoriten är reflektionerna.

  Visst har olika människor olika lätt för att känna smak och doft. Om jag kollar in mina tasting notes från 150+ whiskies samt 120+ öl så ser dom skrämande lika ut (inte öl och whisky). Är väldigt avundsjuk på er som känner alla dessa fantastiska smaker och dofter som ligger utanför mitt smak och doftspektra men jag antar det är något man i viss mån kan träna upp med åren.

  Tack för det jättejobb du lägger ner på bloggen Bark. Tycker det är skönt att även jag och inte bara frun har bloggar att läsa :D

  SvaraRadera
 5. Tack för berömmet. Och jag sim just tänkt ändra det här till en modeblog (världens mest enahanda)!

  SvaraRadera